Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde bir kreşte, öğretmenler tarafından çocuklara yönelik şiddet uygulandığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Sungurlu Mahallesi'nde bir kreşte meydana gelen olayda, iddialara göre eğitim gören 37 çocuğun bir çoğuna yönelik görevli öğretmenler tarafından şiddet uygulandı. Çocuklardan birinin ailesine, kreşte şiddet gördüğünü söylemesinin ardından ailenin ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı. Çarşamba Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, kreşe ait güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, görevli G.Ş., S.Ö., S.K., M.K.K. isimli öğretmenler gözaltına alındı.

TERLİK VE BABETLE ÇOCUKLARA VURDULAR

Polis ekiplerinin yaptığı detaylı güvenlik kamerası incelemesi sonucu, kreşte eğitim gören bazı çocuklara terlik, babet ve elle şiddet uygulandığı tespit edildi.

KREŞ KAPATILDI

Yürütülen soruşturmanın ardından yapılan inceleme sonucu evrak eksikliği tespit edilen kreş, belediye tarafından süresiz olarak kapatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.Ş. ve S.Ö. tutuklanırken, S.K. ve M.K.K. isimli öğretmenler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tayfur KARA

Samsun'da kreşte şiddet kamerada

Samsun Haberleri