Kremalı mantar çorbası tarifimize malzeme listemizi vererek başlıyoruz.

İŞTE MALZEMELER:

250 gr. mantar

1 litre su ve tavuk suyu karışımı (dilerseniz tamamını tavuk suyuyla da yapabilirsiniz)

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1/4 limonun suyu (ekşi sevmiyorsanız çok daha az katabilirsiniz,ama çok yakışıyor )

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı krema

tuz

değirmende çekilmiş kara biber

Mantarı bekletmek için:

yeteri kadar su

1/4 limonun suyu

KREMALI MANTAR ÇORBASI HAZIRLANIŞI

Öncelikle doğradığımız mantarları limonlu suya alıp bekletelim.

Diğer tarafta tencereye yağları alıp,eritelim

Eriyip ısınan yağlara tavuk suyu ,su karışımını ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.

Kaynayan suya süzdüğümüz mantarları ekleyip pişmeye bırakalım

Diğer tarafta bir kasede unu kremanın içinde topak kalmayacak şekilde ezelim.

Mantarlar pişince çorbanın suyundan yavaş yavaş bir kaç kaşık kremaya ekleyip ılıtalım ve yine yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edelim.

Tel çırpıcıyla karıştırarak biraz daha kaynattıktan sonra (yaklaşık 10 dakika) tuzunu ve kara biberini de ekleyip ocaktan alalım.

AFİYET OLSUN...