Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, birçok defa istifadan döndüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir projesini "Yapamam" deyip istifa ettiği ve makamında yumruklu kavga yaşandığını iddia eden köşe yazısına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Demircan, iddiaların partiye ve millete zarar vermek maksadıyla yapıldığını söyledi.

KÜLLİYEN YALAN

Bakan Demircan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Makamımda yumruklu kavga iddiaları, bir projeyi yapmam diyerek istifa ettiğim veya etmek istediğim külliyen yalan ve iftiradır. Bu iddiaları uyduran ve yayanların maksatları partimiz ve milletimize zarar vermektir. Yasal haklarım mahfuzdur. Duyurulur" ifadelerine yer verdi.

YİNE 'ALGI OPERASYONU'

Bakanlar Kurulun'da gerçekleşen değişimle 2017 yılının temmuz ayında Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Demircan, henüz görevinin beşinci ayındayken istifa ettiğine dair çıkan haberlerin algı operasyonu olduğunu söylemişti. O dönem de istifa haberlerini sert bir dille yalanlayan Demircan, "Şu anda görevimizin başındayız. Öyle bir şey yok, hiçbir zaman da olmadı. Bu makamlar milletin emanetidir. Biz bu makamlarda milletimize hizmetle imtihan oluruz. Böyle bir şey yok. Bir kısım medyanın algı operasyonu" demişti.

Zerrin SOMUNCU