Reşadiye Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, vatandaşların ve öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansa, Reşadiye Kaymakamı Berker Çırak, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ferit Merttir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından din görevlisi Mehmet Emnin Durgut tarafından şehitler için Kur'an'ı Kerim tilaveti okudu. Konferansa konuşmacı olarak katılan, Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci,'Çanakkale Savaşı'nda Mehmetlerin çektiği çileyi ruhumuzda hissederek, Çanakkale şehitleri bu vatan için neler yapmışlar anlamaya bakalım.' dedi.
Çanakkale ruhunun yüzyıllardır Türk insanını dimdik bir arada tuttuğunu kaydeden ve yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirten Kilci, ''Çanakkale'ye gidenler ne güzel yapmışsınız. Gitmeyenler Allah sizlere de nasip etsin. Ama bir problem var. Çanakkale'ye hediyelik eşya almak için veya 'Gel hayatım gezelim' denilerek veya Facebook'a katalog için gidilmez. Çanakkale'ye 'Saatlerce selfi çekeceğim' diye yırtınmak için gidilmez. Çanakkale'ye okul idarelerinin, devlet kurumlarının resmi sitemizde bulunsun diye, yasak savmak için gidilmez.' diye konuştu.
Slayt gösterileri ile Çanakkale şehitliklerini ve Çanakkale zaferinin tarihi sürecini anlatan Kilci, 'Analar ne yiğitler doğuruyor diye halk arasında bir söz olduğunu ifade ederek,'Analar yiğit ki evlatlar yiğit doğuyor.' diye konuştu.
Kilci'nin Çanakkale'den getirdiği materyaller ile gerçekleştirdiği konferans, katılımcılar tarafından büyük bir beğeni topladı. Komferans sonunda mehter takımı, konser düzenledi.

Reşadiye’de ’Çanakkale Ruhunu Anlamak’ konferansı