Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOÇDER),HÜR-GÖR, Toplumsal Engelli Hakları ve Erişebilirlik Denetleme Derneği (TEHED),İzmit Belediyesi Kent Konseyi Engeli Meclisi, İzmit Bizim Bahçe Şizofreni Derneği, Kocaeli İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Mavi Hilal Spor Kulübü, El Ele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Ümmü Kumru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yenidoğan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nar Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 6 Nokta Körler Derneği başkan ve yöneticilerinin katıldığı buluşmada engeliler haftası etkinliklerinin planlaması ve engelli çalışmalarıyla ilgili projeler konuşuldu.
Özel, devlet ayrımı yapmaksızın engellilere yönelik faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların yanında olduklarını belirten Doğan 'İzmit'te engellilere yönelik çok güzel çalışmaların olduğunu biliyorum. İzmit Belediyesi, engelliler her zaman önceliği olmuş, engelli dostu bir belediyedir. Gerek çalışmalarımız, gerekse engelli dostu projelerimizle örnek gösterilen bir belediyeyiz' dedi.
Kurum ve kuruluşların bu konuda çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Doğan, 'Bizler de bu çalışmalarınızda sizlerin yanında olmaya, destek vermeye devam edeceğiz. Engelli çalışmaları ile ilgili gerek şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla kurduğumuz diyaloglar ve yaptığımız iş birliğiyle, gerekse bakanlıklarla yürüttüğümüz projelerle şehrimizi iyi bir noktaya taşıdık. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Bu konuda herkese önemli görevler düşmektedir' şeklinde konuştu.
İzmit'te faaliyet göstermenin kendileri ve engelliler için büyük bir şans olduğunu ifade eden dernek başkanları, her türlü çalışmalarında yanlarında olan İzmit Belediyesine ve Başkan Doğan'a teşekkür ettiler.

Başkan Doğan, "engelliler her zaman önceliğimiz oldu"