İle Milli Eğitim Müdürü Metin Koz, yaptığı açıklamada, ''Her insanın eğitim alma hakkı vardır. 13 yaşındaki 6.sınıf öğrencimiz olan Aslı Karakuş, sağlık sorunları nedeniyle eğitim alma hakkını kullanamamaya başladı. Eğitimin hangi şartlarda olursa olsun bireyler istediği sürece yapılabileceğini bilen 75.Yıl Ortaokulu idare ve öğretmenleri, aile ile iş birliği yaparak öğrenciye evde eğitim raporu çıkarttılar. Bu rapor doğrultusunda 75.Yıl Ortaokulu öğretmenleri fedakarlık göstererek öğrencimiz Aslı Karakuş'un evine giderek öğrencinin eğitim almasını sağlamaktadırlar'' dedi.
Okul Müdürü Mehmet Ali Yiğit, ''Öğretmenleri evine kabul eden ve sıcak bir eğitim yuvası hazırlayan aileye ve fedakarlık yapan öğretmenlerimize teşekkür ederim'' dedi
Öğrencimizin tedavi aşamasında oldukça yararlı olduğuna inandığımız bir uygulamayı yapmakta olduklarını belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Bayri, ''Her vatandaşın eğitim hakkı vardır .Bu haktan eğitim kurumlarında yararlanmayan bireyler Evde Eğitim yoluyla devletimizin sağladığı eğitim imkanlarından yararlanabilir'' ifadelerini kullandı.(YD-EFE)