Mobilya Dekorasyon Fuarı'nın açıldığı günden beri vatandaşlar için cazibe merkezi haline gelen Şahinoğlu Mobilya standı, TÜYAP yönetimi tarafından da takdir topladı. Fuarda bulunan firmalar arasında düzenlenen tasarım yarışmasında, Şahinoğlu Mobilya'ya ait özel yapım ahşap tavla, sehpa kategorisinde en iyi tasarım ödülünü kazandı. Ahmet Şahin ve Recep Şahin ortaklığında ilerleyen Şahinoğlu Mobilya adına, ödülü Samsun Valisi Osman Kaymak'tan teslim alan firma ortaklarından Ahmet Şahin, birinciliğin tesadüf olmadığını söyledi. Şahin, "Farklı işler yapıyoruz, özel tasarımlarımız var. Ödül alan ahşap tavlamızın, TV altlıklarımızın fuarda benzeri yok" ifadelerini kullandı.

YILLARIN DENEYİMİ

Dede mesleğini icra ettiklerini söyleyen Ahmet Şahin, "Kardeşimle beraber küçüklükten beri bu işin içerisindeyiz. 5 yaşımdan beri hep ağaçla ilgilendim, işimiz hep buydu. Bu işte çok eskiyiz, yeterince tecrübe ve bilgiye sahibiz. 1975'te dedemizin kurduğu şirkette bayrağı biz devraldık, ileriye götürmek için çabalıyoruz. Hep daha iyisi ve kalitelisi için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

KAFE VE RESTORAN PROJELERİ

İşletme olarak özel ürünlere çok önem verdiklerini belirten Şahin, "Kafe, restoran, güzellik salonları için özel ürünler yapıyoruz. İstanbul'da birçok restoran ve kafe işi aldık, projelerimizi yapıyoruz. Biz çok çeşit ağaç kullanıyoruz, kiraz, kestane, ceviz, meşe gibi geniş bir ağaç skalasına sahibiz. Ürünlerimiz çok kaliteli, kurumuş eski ağaçlardan kullanıyoruz. Böyle olunca ağaçlar daha sağlam hale geliyor ve dayanıklılığı artıyor" dedi.

KAPI, MUTFAK İMALATI

İlk kez katıldıkları fuarda, stantlarının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Şahin, "Bir süredir ahşap ürünleri de yelpazemize ekledik. Geçmişte kereste, parke işleri yapıyorduk, yurt geneline malzeme gönderiyorduk. Son 15 yıldır ağaçları işlemeye başladık, mobilya, kapı ve mutfak imalatı yapıyoruz. İmalathanemiz Terme'de, 5 bin metrekareye yakın alanımız var. Terme ilçe merkezinde showroom açtık, ürünlerimizi teşhir ediyoruz" şeklinde konuştu.

DOĞAYA DÖNÜŞ

Ürünlerinde sağlığa zararlı malzeme kullanmadıklarını vurgulayan Şahin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Ürünlerimiz tamamen sağlıklı, üstlerinde kullandığımız yağlar da organik. Hiçbir ürünümüzde dolgu, vernik gibi zararlı maddeler yok. İnsanlar doğaya, doğallığa geri dönmek için çabalıyor, biz de bu konuda kendilerine yardımcı oluyoruz"

Şükrü Berk ASKAR