Toplam 280 saat eğitimin verildiği kâğıt rölyefle ilgili ORMEK Altınordu Şubesinde iki grup açıldı. Birinci grupta 20 ve ikinci grupta 22 kursiyer eğitim görüyor. Fatsa şubesinde açılan tek grupta ise 26 kursiyer ile eğitimler devam ediyor. Ünye şubesinde ilk açılan gruptaki 25 kursiyer eğitimini tamamlayarak sertifika alırken, ikinci gruptaki 17 kursiyerin eğitimleri ise sürüyor.
Kâğıt rölyef kursunda birden çok ayrı katman üst üste özel tekniklerle bir araya getirilerek, derinliği olan üç boyutlu tablolar oluşturuluyor. Bir fotoğraf ya da poster tek tek kesilip, en arka plandan ön plana çeşitli malzeme destekleri ile tekrar bir araya getiriliyor. Ön sıraya ulaşmak için her kesimde bir bölüm eksiltiliyor ve kâğıtlar esnetilerek boyut kazandırılıyor.

Rölyef kursuna çok güzel bir ilgi var
Rölyef kursuna yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen kurs öğretmeni Sema Baki, '3 boyutlu kâğıt katlama kursumuza çok güzel bir ilgi var. Öğrencilerimiz çalışmalarına yoğun bir tempoda devam ediyor. Çeşitli resimleri kabartıp çökerterek yaptığımız çalışmalar, genelde tablo şeklinde oluyor' dedi.
Rölyef kursu başladığından bu yana altıncı tablosunu yaptığını söyleyen Kursiyer Zeliha Balcı, 'Severek geldiğim kursta şu anda altıncı tablomu yapıyorum ve aldığımız eğitim sırasında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum' diye konuştu.
Tarih öğretmeni olduğunu ve zamanını verimli değerlendirmek amacıyla kursa katıldığını ifade eden Kursiyer Bahriye Kisbet, 'Endüstri Meslek Lisesinde tarih öğretmeniyim. Zamanımı verimli kullanmak amacıyla Büyükşehir Belediyemizin rölyef kursuna başladım. Sağ olsunlar hocalarımız, bizlere çok yardımcı oluyor. ORMEK kurslarını son derece başarılı buluyorum. Bu imkânları bize sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Kadınların 3 boyutlu rölyef başarısı