BUSKİ Genel Müdürlüğünde bulunan başkanlık salonunda ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, nezaket ziyareti için geldiklerini dile getirerek, Bursa'nın çok farklı özellikleri olduğuna dikkat çekti. Bursa'yı tek bir özelliği ile öne çıkartmanın mümkün olmayacağını ifade eden Berger, 'Kültür, eğitim, tarım burada yapılıyor. O yüzden karmaşık ve kompleks bir şehir olduğunu söylüyorum' dedi.
AB olarak verilen desteklerle yıllar içinde her zaman gençlere ve eğitime odaklandıklarının altını çizen Berger, 'Eminim sizin de aklınızda olan bir konudur. Burada yürüttüğümüz programlarımız, projelerimiz var. Tabii yerel kuruluşların, yetkililerin de desteğiyle bu program ve projeleri uyguluyoruz. Bu çalışmalarımızda gösterdiğiniz iş birliği için çok teşekkür ederiz. Bugün bu projelerden bazılarını ziyaret edeceğiz. Sizin öz geçmişinizi okurken fark ettim, siz de eğitime oldukça fazla odaklanıyorsunuz. Böyle büyük bir şehirde sürekli insanlar gelip bu şehre yerleşiyor. Yeterli düzeyde eğitim sağlanması konusunda çalışmalarınız ve deneyimlerinizle ilgili sizden bilgi almak isterim' şeklinde konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte 18 organize sanayi bölgesi olduğunu, bunların seneler önce şehrin dışındayken şimdi içinde kaldığını anlattı. Sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması gerektiğini vurgulayan Aktaş, 'Bunların şehir dışına ve yeni bölgelere transferi gerekiyor. Sanayinin güçlü olması, beraberinde ticareti, fuarları ve göçü de getiriyor. Bursa geçen yıl 14 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Otomotiv başta olmak üzere tekstil, ahşap sanayi. Tarımın ihracat içindeki oranı az. İhracat yaptığımız en büyük pazar AB ve Ortadoğu' diye konuştu.
Yıldırım Belediyesi tarafından kurulan BEDESTEM'i de ziyaret eden Berger, burada yapılan faaliyetleri yerinde inceledi. Aile eğitimi, işaret dili ve keman dersine katılan Berger, yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Suriyeli mültecilerin keman dersine katılan Berger, müzik dinletisinin ardından kısa süre kursiyerlerle sohbet etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Bursa’da