İzmir Fuarı'nda düzenlenen FIRST LEGO League yarışmasına katılan Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları Spectrum Fbora takımı, Türkiye Şampiyonluğu ödülünü kazandı. Eğitimde olduğu kadar sporda da başarısını bir kez daha kanıtlayan Fen Bilimleri Okulları, ABD'nin Houston eyaletinde düzenlenecek olan World Festivali'nde ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

ŞAMPİYON FEN BİLİMLERİ

FIRST LEGO League yarışması hakkında bilgi veren Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları Genel Müdürü Mustafa Kemal Yavuz , ' FIRST LEGO League yarışması; FLL, FIRST Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, 80 ülkede düzenlenen takım çalışması, proje ve robot tasarım gibi alanlarda öğrencilerin çalışmalarını sergiledikleri uluslararası bir turnuvadır. Bu sene Türkiye'de 14.'sü düzenlenen FLL Turnuvası'na, 500'ün üzerinde takım katıldı. Bu takımlardan 52'si, yerel turnuvalar sonucunda elde ettiği başarılar sonucunda, 10-11 Mart tarihinde İzmir Fuarı'nda düzenlenen ulusal turnuvada yer alma şansı elde etti. Ankara Yerel Şampiyonu ve Robot Performans 1.'liği ödülüyle turnuvaya katılmaya hak kazanan Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları Spectrum Fbora takımı, Türkiye Şampiyonu oldu. Böylelikle şampiyonluk kupasını bir kez daha kaldırma hakkı kazanan okulumuz, 18-21 Nisan tarihlerinde ABD Houston'da düzenlenecek olan World Festivali'ne katılma ve ülkemizi temsil etme hakkını kazandı' dedi.

BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK

Liselerarası robotik yarışmasında ikincilik ödülünü kazandıklarını belirten Yavuz, ' FRC (FIRST Robotics Competition) liselerarası robotik turnuvasına ilk defa katılan 7295 Spectrum adlı robot takımımız, 38 takım arasında final müsabakasına kalmayı hak ederek Türkiye 2.'si oldu. Önceki yıl bu turnuvaya 19 farklı ülkeden, 78 bin öğrenci katıldı. Yarışmada her sene ayrı bir tema belirleniyor ve tüm dünyadaki takımlar, internet üzerinden yapılan canlı yayın ile aynı anda temayı öğreniyor. Takımlar bu temayı öğrendikleri andan itibaren robot inşa sürecine başlıyor. 6 haftalık kısıtlı zaman içerisinde, takımların robotlarını paketleyip, mühürlemesi ve kargoya vermesi gerekiyor. Bu zorlu çalışmanın ardından takımlar, 3 gün süren turnuvaya katılıyor. 10-12 Mart tarihleri arasında İstanbul'da Ülkerspor Arena'da düzenlenen turnuvaya; İstanbul, Eskişehir, Bursa, Kayseri, Adana, Çorum, Samsun, Niğde, Kars, Sinop gibi şehirlerin yanı sıra, Norveç'ten de bir takım katıldı. İlk kez katıldığı yarışmada ikinci olan okulumuz, büyük bir başarıya imza attı' şeklinde konuştu.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

İki yarışmada da birbirinden önemli sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Özel Fen Bilimleri Okulları Kurucu Ortaklarından Uğur Baysal ise başarıdan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Baysal açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ' FRC – FLL- -WRO – JR FLL gibi birçok robotik etkinliğe katılım sağladık ve önemli başarılara imza attık. Bu başarılardan ötürü başta robot takımı mentörleri İlkay Baba ve Eray Taşağıl olmak üzere, öğrencilerimiz Ravza Dündar, Ceren Özgündüz, Özge Özkan, Deniz Başar, Ali Yiğit, Can Güngör, Aybars Çebi, Salih Akgül, Emircan Emir, Metehan Mırık, Ozan Yalçın, İbrahim Şener, Batuhan Ergün'e ve başarıda katkısı olan tüm okul personelimize sonsuz teşekkür ederim.'

Mehtap YILDIZ