Program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Okul öğretmenlerinden Adem Esvet tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Okul öğrencisi Nur Kahveci'nin okuduğu şiiri Eyüp Gökçeimam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı koro çalışması izledi.
Programın ikinci bölümünde Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Metin Akis tarafından bir konferans verildi.
Akis konuşmasında, 'Kudüs Tüm dinler açısından çok önemli bir yere sahip eşsiz bir şehirdir. Müslümanların ilk kıblesi, Hazreti Ömer zamanında fethedilerek Müslümanlara miras olarak bırakılmış kutsal şehirdir Kudüs . Mescidi Aksa yani peygamber efendimizin miraca yükseldiği o Kutlu mekanın sahibidir Kudüs .Kudüs bu ümmete Selahattin Eyyubi , Hazreti Ömer, Kanuni Sultan Süleyman gibi kahramanların mirasıdır. Günümüzde ise maalesef bu miras işgalcilerin elinde kalmıştır. Filistin halkı öz yurdunda köle muamelesi görmektedir. Kudüs ümmetin kırmızı çizgisi olmalıdır. Tüm İslam alemi birlik içerisinde hareket etmeli ve Kudüs`ün Müslümanların olduğu tüm dünyaya gösterilmelidir' dedi.
Programın sonunda, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Polat tarafından Prof.Dr.Metin Akis'e çiçek ve plaket takdim edildi.
Programa il milli eğitim şube müdürlerinin yanı sıra lise müdürleri ve öğrenciler de katıldı.