İzmit'te ortaokul öğrencilerine dağıtılan bisikletler, ilk kez bisiklet sahibi olan öğrencileri sevindirdi. İzmit Belediyesi tarafından başlatılan 'Haydi, Okula Bisikletle' proje kapsamında daha önce 70 bini dağıtıla ve bu yıl dağıtılacak 12 bin 500 bisikletten 280 adeti, Atatürk ve Kazım Karabekir Ortaokullarındaki öğrencilere teslim edildi. toplamda 280 adet bisiklet öğrencilere teslim edildi.
Kadıköy Mahallesi'ndeki Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkan Vekili Sibel Saraç, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ile veliler katıldı.
Dağıtım töreninde söz alan Atatürk Ortaokulu Müdürü Nevzat Aktaş ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, hizmetlerinden dolayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a teşekkür ettiler. Daha sonra söz alan Başkan Doğan ise törende İstiklal Marşını okuyan öğrenci ile arasındaki diyaloğu anlatarak, 'İnsanın kan dolaşımını birkaç kat arttırarak Elif yavrumuz yanıma geldiğinde Cumhurbaşkanı olmak istediğini söyledi. Bir anda kendimin okuduğu yıllardaki bizim psikolojimizi düşündüm. Herhalde bir belediye başkanı ya da milli eğitim müdür yanına çağırsa ayaklarımız titrer, ne konuşacağımızı şaşırırdık. Nereden nereye geldik. Gurur duyduk yavrularımızla. Her bir öğrencimizde ayrı bir cevher var. Bizler öz güveni yüksek, ne yaptığını bilen, değerlerine sahip, vatanına bağlı bir neslin devamıyız' dedi.
Yapılan hizmetler hakkında konuşan Doğan, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 15 yılı aşkın süredir, sağlık, ulaşım, savunmada çağ atlarken eğitimde de geri kalmadık. Avrupa'dan daha iyi olabilecek okullarımız ve donanımlarımız var. Bir çocuk doktoru olarak bu şehrin yetiştirdiği bir insan olarak farklı bir heyecanım var. Haramı helali bilerek, kuruşunuzu ziyan etmeden şehrimize harcamaya gayret ediyoruz' diye konuştu.
Konuşmaların ardından dağıtılan bisikletlerden alarak ilk kez bisiklet sahibi olduğunu söyleyen 11 yaşındaki Yaren Kirli, 'İlk kez bisikletim oluyor ve çok mutluyum. İlk kez bisiklete bineceğim. Bol bol seyahat etmeyi düşünüyorum' şeklinde konuştu.

İzmitli çocuklara 12 bin 500 bisiklet dağıtılmaya başlandı