Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda '18 Mart Şehitleri Anma Günü' programı düzenlendi. Şehit yakınları ve gazilerin katılım sağladığı programda konuşma yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde Türk ordusunun Afrin'de de zafer kazandığını vurguladı.

BU SAVUNMA BURADA KALMAYACAK

Etkinlikte konuşan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, bu topraklar için şehit olan ve kanını akıtan Mehmetçiği rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Demircan, 'Bu topraklar, kolay topraklar değil. Tarihin ve coğrafyanın en değerli noktasında bulunan bir vatanımız var. Bütün dünyanın üzerimize geldiği bir günde, Çanakkale'de aziz milletimiz çok güzel bir cevap verdi. Böylesine önemli bir günü anıyoruz, bugün ayrıca yakınlarını şehit vermiş kardeşlerimizle bir aradayız. Bu vatanın birliği ve beraberliği için dışarından vatanımıza baki olan saldırılara karşı ülkenin savunması için şehit olmuş kardeşlerimizin yakınları ile birlikte 103 yıl önce Çanakkale Zaferi'ni anıyor ve aynı günde TSK'nın, ordumuzun Afrin'de kazanmış olduğu zaferi paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız sabah saat 08.00'de paylaştı, Afrin şu anda kontrolümüz altında. TSK ve ÖSO güçleri tarafından kontrole geçirilmiştir. Ülkemizi ve milletimizi tehdit etmeye kalkışan terör yuvası, bir şekilde orada mağlup edildi. Bir zaferin sıcaklığı daha bitmeden öbür zafer geliyor. Milletimiz böyle zaferlere, böyle güzel haberlere elbette layık, milletimiz bir meşru savunmayı yapmıştır. Bu meşru savunması da burada kalmayacak. Ülkemize dönük olan bu tehdidi ortadan kaldırmak için üzerimize düşeni yapacağız. Bu millet sizleri, şehitlerin bir emaneti olarak görüyor, sizler bizlere şehitlerin emanetisiniz' şeklinde konuştu.

Programa ayrıca Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt, CHP Samsun milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Bakan Demircan ve katılımcılar daha sonra şehit yakınları ve gazilerle tek tek sohbet etti.

Zeynep Irmak ÖCAL