Demir, yaptığı açıklamada, budamanın ürün verimliliği açısından öneme işaret ederek, yapılan budamayla gövde üzerindeki ana dalların sayıları ve dağılışlarının düzenlenerek, meyve ağaçlarının sağlam, düzenli ve dengeli bir taç oluşturmalarının sağlandığını belirtti.

Budama ile ağacın güneş ışığından daha iyi faydalanmasının da sağlandığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Budama ile ağaç güçlenir ve hastalıklara karşı direnci artar. Kurumuş, hastalıklı ve haşereli dalları ayıklanır. Ağaç büyüklüğü ve dalların sıklığı doğrudan kontrol altına alınabilir. Verimden düşen ağaçlar budama ile genişletilerek yeniden verimli ağaçlara dönüşmeleri sağlanır, daha kaliteli verim alınır ve hasat kolay yapılır."