Mersin’de ’22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla su tasarrufunu anlatmak ve çocuklara su bilinci aşılamak için düzenlenen programda, minik öğrenciler çeşitli etkinliklerle ’Dünya Su Günü’nü kutladı.

Mersinli Ahmet İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencileri, ’22 Mart DünyaSu Günü’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlik çerçevesinde suyun önemine dikkat çeken minikler, hazırladıkları şiirleri okuyarak, tiyatro gösterisi yaparak ve şarkılar söyleyerekrenkli görüntülere imza attılar. Minik kalpliler, konferans salonunu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar. Etkinlikte, Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, suyun tüm insanların en temel ihtiyacı olduğunu belirterek, "Tüm toplumların ve ülkelerin devamlılığı için hayati bir kaynaktır. Su kaynaklarının korunması ve suyun tasarruflu kullanılması, insanlık için hayati önem taşımaktadır" dedi.

Umut ve sanat bir araya geldi Umut ve sanat bir araya geldi

Suyun faydalarının saymakla bitmeyeceğini vurgulayan Baltacıoğlu, "Hepimizin bildiği gibi su, hayatın kendisidir. Susuz yaşamın olamayacağı bilinci ile ’Ulusal su verimliliği seferberliği’ kapsamında suyumuza sahip çıkmak için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Suyun değerini bilen nesiller yetiştirme gayretinde olan okulumuzda da farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve ’Suyun değeri resim yarışması’ düzenlendi. Bu etkinliklerde derece alan öğrencilerimiz başta olmak üzere, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyorum. Herkesin temiz suya ulaştığı, israf etmediği, suyu ve çevreyi kirletmediği bir dünyada yaşamayı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha