Samsun Tabipler Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, tıpta uzmanlık öğrencisi veya araştırma görevlisi hekim olan asistan hekimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Asistan hekimlerin, çalıştığı kurumun iş yükünü en çok taşıyan hekim grubu olduğunu söyleyen Erkan, "Asistan hekimlere angarya iş yaptırılmasından vazgeçilmeli, kötü çalışma koşulları düzeltilmelidir" dedi.

YÖNETMELİKLERE UYULMUYOR

Asistan hekimlerin nöbet sayıları ile alakalı yönetmeliğe uyulmadığnı belirten Dr. Murat Erkan, "Üstelik yasal düzenlemelerle güvence altına alınmış gece çalışan işçilere sonraki postasına kadar verilen 11 saatlik zorunlu dinlenme hakkı asistan hekimlere verilmeyip, asistan hekimler nöbet sonrası poliklinik, servis ve ameliyathanelerde aralıksız çalıştırılmaktadırlar" dedi.

GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

En son Adana'da intihar eden Asistan Dr. Ece Ceyda Güdemek'in bu gerçekliği bir kez daha en acı şekliyle gün yüzüne çıkardığını ifade eden Erkan, "Kurumların asistan eğitim programlarını uygulamalarını, asistan hekimlere angarya iş yaptırmasından vaz geçmesini, nöbet saatlerinin yasal mevzuata uygun olarak düzenlenmesini, nöbet ücretlerinin zamanında ödenmesini, eğitim ve araştırma içinteşvik ve ödeneklerin sağlanmasını, çalışma alanlarının düzeltilmesini, şiddete karşı etkin önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu taleplerin gerçekleşmesi için Samsun Tabip Odası olarak takipte olacağımızı bir kez daha kamuoyuna bildiririz."