AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Türkiye ekonomisine ilişkin yeni açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin geçen yıl, 2013'ten beri en hızlı büyümeye imza attığı dönem olduğunu belirten Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Büyümede G-20 ülkeleri arasında lideriz" dedi.

BÜYÜME SÜRECEK

Türkiye'nin geçen yıl gerçekleştirdiği yüzde 7,4'lük büyüme ile G-20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "OECD ülkeleri arasında ise en çok büyüme gösteren ikinci ülke olduk. Nihai hedefimiz, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız reformlarla bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak. Ülkemizin büyümesi halkımızın refahının artması demektir. Savunma sanayi, turizm yatırımları, küçük ve orta boy girişimcilere verilen destekler ile ihracatımızı artırıp ilerleyen dönemlerde de bu büyümenin artarak devam etmesini hedefliyoruz. TÜİK verilerine göre en hızlı büyüyen sektörün bilgi ve iletişim sektörü olduğunu görmek, gelecek adına daha umutla bakmamızı sağlıyor. İçerisinde olduğumuz çağda en önemli zenginlik bilgidir. Türkiye AR-GE çalışmalarına ayırdığı kaynağı her geçen sene artırmakta ve bunun meyvelerini toplamaya başladı. Faaliyet bazında 2016 ve 2017 yıllarını karşılaştırdığımızda, hane halkı ve devlet tüketimi yaklaşık 2 kat artarken, sermaye oluşumu 3 katından fazla artış göstermiştir. Sermaye oluşumu daha fazla yatırım ve üretim göstergesi olurken, içeride hem hane halkı hem de devlet tüketimi iç tüketim artışını gösteriyor" diye konuştu.