Canik Belediyesi, yeni bir uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapıyor. Dünyanın dikkatini mazlum coğrafya Ortadoğu'ya çekmek amacıyla 6-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu bugün başlıyor. Canik Kültür Merkezi'nde saat 9.30'da düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak ve Pazar günü sona erecek olan sempozyum boyunca Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelecek bilim insanları Ortadoğu konusunda bilgilerini paylaşacak.

DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTEDİK

Nisan ayı boyunca "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında düzenlenecek etkinliklerden biri olan "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konusunun İslam coğrafyası için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Şehrimizde Suriye, Irak ve Afganistan gibi ülkelerin içinde bulunduğu mazlum coğrafya Ortadoğu'dan binlerce muhaciri ağırlayan bir belediye olarak Ortadoğu konusuna dikkat çekmek ve dünyamız için son derece önemli olan bu kanayan yaranın sona ermesine katkı sağlamak istedik. İnanıyorum ki ülkemiz ve dünyanın pek çok yerinden gelecek bilim insanları değerli bilgilerini ve Ortadoğu ile ilgili çalışmalarını bizlerle paylaşacaktır" dedi.

SAMSUNLULAR DAVETLİ

Amaçlarının Ortadoğu'nun huzura ermesi ve insanlığa katkı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bu sempozyumumuz sonunda Ortadoğu ve insanlık için çok önemli sonuçların çıkacağına inanıyorum. Elde edilecek bildirileri kitap haline getirerek, insanlığın hizmetine sunacağız. Canik Kültür Merkezi'nde üç gün sürecek olan ve bugün günü saat 9.30 başlayacak sempozyumumuza tüm Samsunlu hemşehrilerimi davet ediyorum" diye konuştu.

Bu sempozyumun ardından 13-15 Nisan tarihleri arasında "Hedefe Doğru İnsan konulu 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nu düzenleyecek olan Canik Belediyesi ayrıca, 20-22 Nisan tarihleri arasında ise "Şehir ve İnsan" konulu konferans ve paneller gerçekleştirecek.