Antalya Eğitim ve Kitap Şenliği Cam Piramit'te kapılarını okuyuculara açtı. 10-19 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan kitap fuarının açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gerçekleştirdi. Kurdela kesiminde Antalya Platformu Dönem Başkanı Metin Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban da yer aldı.
Açılışta Menderes Türel, 'Kitap fuarlarına çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın ilgisini ne kadar yüksek düzeyde tutabilirsek bu ülkenin temellerini o kadar sağlam atmış oluruz' dedi.

'Gönüllerin inşası önemli'
Türel, 'Bizler yerel yöneticiler olarak şehrin inşasını üstlensek de gönüllerin inşası da bir o kadar önemlidir. Maddi kalkınmayı, manevi kalkınma ile birleştirdiğimizde geleceğe çok daha emin adımlarla ilerliyor, daha güvenle bakabiliyoruz. Bu yanısıra kitap fuarları bizim değerlerimizin ve kültürümüzün de gelişmesine ciddi katkı sağlayacaktır. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, kitap fuarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

Antalya Eğitim ve Kitap Şenliği