Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, T.C. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından alınan 'Marka Tescil Belgeleri', Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sinan Bayraktar tarafından Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teslim edildi.
Kocamaz, iki organizasyonun da kente marka değeri olarak kazandırılmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, '2015 yılından bu yana her yıl başarısını ve katılım oranını katlayarak, sayılı spor organizasyonları arasında yerini alan 'Tour Of Mersin ve Uluslararası Mersin Maratonu'nu bugün marka olarak tescilledik. Mersini bir spor kenti yapmak adına önemli bir adım atmış olduk. Mersin'i ve Mersinliyi sporun sıcak yüzü ile kucaklamaya önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz' dedi.
Son yıllarda adını kamuoyunda sıkça duyuran ve sayılı uluslararası spor etkinliklerinden biri olarak anılan 'Tour Of Mersin ve Uluslararası Mersin Maratonu' için markalaşma çalışmaları 2017 yılında başlatılmıştı. Bu kapsamda Tour Of Mersin ve Uluslararası Mersin Maratonu artık Mersin'in ve Türkiye'nin uluslararası alanda birer markası oldu. Alınan tescil belgesiyle de iki organizasyonun devamlılığı ve başarısı koruma altına alındı.