Havza Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Pekbolat, Havza Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret ederek, Oda Başkanı Erkan Acar ile bir süre görüştü. Pekbolat ve Acar bir süre Havza Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Havzalı şoför esnafının sıkıntıları ve OSB'de yapılacak yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ORTAK SORUN

Başkan Pekbolat, kısa süre önce oda meclis seçimlerinde yeniden seçilen Erkan Acar'ı tebrik ederek, 'İlçemizde en büyük sorun işsizlik. Bu sadece şoför esnafımızın değil tüm esnaflarımızın ortak sorunu. İlçemizin gelişmesi ve ilçemizdeki, işsizlik, istihdam ve göç problemlerinin çözülmesi için Havza OSB'de yatırımların bir an evvel başlaması şart. OSB'de kurulacak fabrikalar, toplumun tüm kesimlerine fayda sağlayacak' şeklinde konuştu.

İŞ POTANSİYELLERİ ARTACAK

Başkan Acar ise ilçedeki esnafların genel sıkıntılarını yakinen takip ettiklerini belirtti. Acar, 'OSB'de yatırımların hayata geçmesi ile ilçede işsizlik soruna çare olacak. Başta nakliyeci esnaflarımız olmak üzere ilçe genelindeki esnaflarımızın iş potansiyelleri artacak. Fabrikalarda üretilen mallar ülkemizin her yanına gidecek. Bunları nakliyeci esnafımız götürecek. Yine ilçede gençlerimiz bu fabrikalarda istihdam edilecek ve göç sorunu ortadan kalkacak. Yüzlerce kişi bu fabrikalardan ekmek paralarını kazanacak ve ilçe esnafımızda da bu sayede iş potansiyeli artacak. Şimdiden OSB'mize yer tahsisi için başvuru yapan büyük yatırımcılar var. İnşallah Havza'yı güzel günler bekliyor' ifadelerini kullandı.