Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği tarafından hazırlanan, 12 üniversiteden 90 akademisyenin yer aldığı "Karadeniz Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi" başladı. Sheraton Otel'deki kongreye, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve çok sayıda kadın hastalıkları uzmanı katıldı.

GELİŞİME HEP AÇIĞIZ

Kongrenin başkanlığını üstlenen Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Doç. Dr. Davut Güven, jinekoloji alanında ilk kez ulusal bir kongre düzenlediklerini belirterek, "Türkiye'den, alanlarının önemli isimleri olan 90 hocamız bu kongrede yer aldı. Önemli bir kongre bu. Kongrenin uzun yıllar devam etmesini; ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Karadeniz'de 12 üniversite bir araya geldik ve Karadeniz Kadın Sağlığı isimli bir dernek kurduk. Biz doktorlar olarak kendimizi geliştirmeye hep açığız. Bu derneğin amacı; edindiğimiz kazanımları ve deneyimleri halkımız için kullanmak. En gelişmiş uygulama ve tedavileri kullanmak, kadın sağlığı ile ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz" diye konuştu.

YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, kongrenin Samsun'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Samsun'un güzel ve öğrenciler adına yaşanabilir bir şehir olduğu belirten Bilgiç, "Biz de OMÜ olarak bu güzelliğe katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitelerin verdiği hizmetler sadece eğitimle ilgili değil. Araştırma yönünden de ülkeye katkıları olması bekleniyor. Bu konuda biliyoruz ki biz ve tüm üniversiteler çok ciddi bir çaba içerisindeler. Türkiye'de eğitim ihracatında bu yıl ODTÜ'nün ardından ikinci olduk. Bunun karşılığında önemli bir ekonomik girdi sağlıyoruz. Üniversitemizin adını gelecekte önemli işlerle çok duyacağız" diye konuştu.

BÜTÜN HAYATIM SAMSUN

Bilgiç'in ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptıkları çalışmalarla Samsun'un turistik açıdan önemli bir şehir haline geldiğini söyledi. 19 yıldır başkanlık yaptığını hatırlatan Başkan Yılmaz, "Benim Samsun'da dördüncü dönemim. Bütün hayatım bu şehir oldu. Ben bu şehirle neredeyse özdeşleştim. Samsun şehri Türkiye'nin en önemli şehri oldu diyebilirim. Golf sahamız var, farklı bir deneyim olabilir. Yine UNESCO geçici listesinde olan Kuş Cennetimiz var, burası da mutlaka görülmeli. Samsun pideyle anılan bir şehir, mutlaka tadılmalı. Sportif altyapımız çok iyi. Samsun'da yapılabilecek çok şey var. Vakit olduğu takdirde bunları mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kongre, yarın gerçekleşecek oturumlarla sona erecek.

Barış BUDANOĞLU