Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, 5-8 Nisan tarihleri arasında hem İngilizce hem de Arapça dillerinde gerçekleştirdiği ATAMUN'18 programı Taflan Gençlik Kampı'nda düzenledi. Lise düzeyi öğrencilerin Birleşmiş Milletler Simülasyonuyla Dünya sorunlarına karşı siyasi bir bakış açısı geliştirebilmelerini sağlayan program, 4 İngilizce, 2 Arapça olmak üzere 6 komiteden oluştu. 5 bölge, 9 il, 22 farklı liseden 142 öğrenci ve 20 öğretmenin katıldığı ATAMUN'18 konferansında öğrenciler 4 gün boyunca dünya meselelerine çözüm aradı.

BİRÇOK KONU ELE ALINDI

Dünyanın en büyük Birleşmiş Milletler Konferansı Harvard MUN prosedürünü kullanarak, gerçekleştirilen ATAMUN'18 konferansında, İngilizce komitelerden 'Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi'nin konusu Siber Savaşlar olarak belirlenirken, UNESCO komitesinin konusu 'İfade ve Basın Özgürlüğü ve Gazeteci Güvenliği için Çevre Oluşturmak' oldu. Keşmir probleminin tartışıldığı Özel, Politik ve Bağımsızlık komitesinin yanı sıra Ortadoğu sorununa çözüm bulmayı amaçlayan Öncüler Komitesi de İngilizce komiteler arasında yerini aldı. Arapça komitelerin birinde Global Terör sorunu diğerinde ise Kudüs'teki insan hakları ihlali tartışılarak çözüm bulunmaya çalışıldı. ATAMUN'18 konferansına katılan öğrenciler, komitelerde dünya gündemini yakından ilgilendiren konuları İngilizce ve Arapça tartışarak, dil konusundaki hakimiyetlerini göstermiş oldu.

4 gün süren konferansın kapanış programında öğrencilere, En İyi Delege, Olağan Üstü Delegele ve Onur Ödülleri takdim edildi.