Benzine 16 kuruş zam geldi. Art arda gelen zamlarla benzinin litre fiyatı 6 lirayı aşarken, Doğu illerinde ise litre fiyatı 6 lira 50 kuruşa dayandı.

PSİKOLOJİK SINIR GEÇİLDİ

Benzin fiyatında psikolojik sınırın geçildiğini vurgulayan PÜİS Samsun Şubesi Başkanı Zafer Güler, "Akaryakıtta sözün bittiği yerdeyiz. Bu zamlarda en büyük etken doların ve brent petrolün fiyatındaki artış. Türkiye'de taşımacılığın büyük kısmı karayolu ile yapılıyor. Taşımacılık, lojistik şirketleri ve çiftçiler için durum çok aydınlık gözükmüyor. Bu şartlarda üretim zorlanacak. Şu anda yapılması gereken, devletin vergileri bir parça olsun düşürmesi" ifadelerini kullandı.

LİTREDE 2.5 LİRA VERGİ

Brent petrol ve doların fiyatının son 4-5 yılın zirvesine çıktığını vurgulayan Güler, "Devlet bir litre benzinde yaklaşık olarak 2 lira 50 kuruş vergi alıyor. Bunun bir miktarından vazgeçilmesi, kısa vadede acil olarak alınabilecek önlemlerden biri. Akaryakıt fiyatlarında düzenleme yapılmazsa, benzinin litre fiyatı 6 lira da olur, 7 lira da.
Sermaye açısından herkes mağdur durumda, maliyetler artıyor. Tüketici, ürünlerin fiyatının artması sebebiyle enflasyonla boğuşuyor" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR/ ÖZEL HABER