Son günlerde hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yapan Sinan Sallabaş, hukuki süreci takip edeceğini belirtti. Sallabaş, 'Haberaks TV'de yaptığım programlardaki duruşum apaçık ortadadır. Çalıştığım televizyonu yıpratmamak için görevimden istifa ettim. Hukuki süreci takip etmeyi sürdüreceğim' dedi.

HEDEF ALDILAR

Sallabaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Son 2 aydır şahsım üzerinden önce nefret ve insanlık suçu işlediler, sonra Alevileri ve Haberaks TV'yi hedef gösterdiler. Ardından şahsımı komik bir şekilde FETÖ ile ilişkilendirmeye çalıştılar."

İFTİRA ETTİLER

"Belki de kripto FETÖ'cülüklerini gizlemeye çalışan ve tüm bu absürt yaklaşımları ve iddiaları toplumda karşılık bulamayınca, bu sefer tahminen gizli ve bilinmeyen yabancı ülke kaynaklı bir IP adresinden gönderilen 'asılsız ve sahte ses kaydı' ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve İslam dinine hakaret ettiğimi iddia ettiler ve bunu siyasi partilere, belediyelere servis ederek, beni toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya çalıştılar."

YAPTIKLARIM ORTADA

"Bunu yapan kişi veya kuruluşlara mesajımdır: Şahdamarımızdan daha yakın olan yaradanın varlığı sebebi ile en çok hürmet edilmesi gereken insan; bu dünyaya önce kendini bilmesi, sonra da kendini ispat etmesi için gönderilmiştir. Bu söylediklerimin bir tek zerresinin sizde karşılığının olmadığını biliyorum, ancak yine de toplumda yarattığınız kirli algıyı ortadan kaldırmak için ilk ve son kez açıklama yapıyorum. Samsun'da benimle TV programı yapmış tüm siyasi parti temsilcileri, il başkanları, milletvekilleri, valiler, bakanlar, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odası yöneticileri, ticaret borsası temsilcileri, basın emekçileri, rektörler, sanatçılar, sivil toplum örgütleri, eğitimciler, din adamları, bürokratlar ve sokaktaki vatandaşlar bilir ki; Haberaks TV'de yapmış olduğum programlar, bu anlayış ve hassasiyet ile hayata geçirilmiştir. Bu söylediklerimin ispatı olan bu programların birçoğu da, halen YouTube'da izlenebilmektedir."

HAKKIMI ARAYACAĞIM

"Devletimize, milletimize, inancımıza ve insanlığa hürmetimize nasıl baktığımızı, nasıl ifade ettiğimizi, nasıl değerlendirmelerde bulunduğumuzu merak edenler varsa, kayıtlar orada duruyor, hangisini isterse açıp canlı olarak izleyip teyit edebilirler. Varsa en küçük kusurumuz; boynumuz devletimize kıldan incedir. Diğer yandan; kötülük tarafından özgür iradeleri teslim alınarak, önce esir, sonra da köle yapılan ve içleri kinle, nefretle, kibirle, öfkeyle ve hırsla doldurulan, tehdit ve şantaj anlayışıyla tetikçilik yapan bazı sözde gazete ve internet sitelerinin, yaptıklarımız orta yerde dururken, asılsız ve sahte bir ses kaydı ile bizi toplum önünde adeta linç etmeye soyunmalarının da, hem hukuken hem de yaradan nezdinde bir karşılığı olacağını da bilmelerini isterim. Son söz olarak; çalıştığım medya grubunun yıpratılmaması adına görevimden kendi isteğimle istifa ediyorum. Sözünü ettiğim bu odaklar ile ilgili en ağır hukuki süreçler devam edecektir."