Canik Belediyesi tarafından "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında düzenlenen "Hedefe Doğru İnsan" konulu 10. Uluslararası Canik Sempozyumu sona erdi. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Türkiye ile dünyanın farklı yerlerinden akademisyenlerin yer aldığı sempozyum büyük ilgi gördü. Sempozyum boyunca insanın önemine dikkat çekilerek, insanın karşılaştığı sorunların çözüm yolları üzerinde duruldu.

ÖNEMLİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKTI

Sempozyumun son gününde 4 oturum yapıldı. Prof. Dr. Kurtman Ersanlı başkanlığında 'Kariyer ve İnsan', Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ başkanlığında 'Göç ve İnsan', 'Gelecek ve İnsan', Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı başkanlığında ise 'Estetik ve İnsan' konuları masaya yatırıldı. İkinci gününde de yoğun ilgi gören ve oldukça önemli bilgilerin ortaya çıktığı oturumların ardından ise kapanış töreni düzenlendi.

BAŞARILI 2 SEMPOZYUM

Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Psikolojik Danışma, Gelişim, İletişim Uzmanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı'nın da katıldığı kapanış programında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, nisan ayında gerçekleştirilen "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu'nun ardından, "Hedefe Doğru İnsan" konulu 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nu da başarıyla tamamlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

ÇOK DEĞERLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Amaçlarının bilgiyle insanı buluşturmak olduğunu ifade eden Başkan Genç, 'Belediye olarak görevimizin sadece yol, bina, kaldırım yapmak olmadığı bilinciyle, şehrimizin fiziksel gelişiminin yanında sosyal ve kültürel dönüşümünü de sağlayıcı çalışmalara önem veriyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bütün sempozyumlar, şehrimizi bilgiyle buluşturuyor ve insanlığa katkı sağlıyor. Bu sempozyumlarda bilginin iktidar olduğu 3. bin yılda insanı mutlu kılmanın yollarını arıyoruz. Ülkemizin ve dünyanın pek çok yerinden gelen bilim insanlarımız, değerli bilgilerini bizlerle paylaşıyor. Onun için bu sempozyumları düzenliyoruz' ifadelerini kullandı.

BİLDİRİLER KİTAPLAŞACAK

Sempozyumlar konusunda tecrübeli bir belediye olduklarını ve Canik'in artık bu alanda da marka olduğunu dile getiren Başkan Genç, nisan ayında gerçekleştirilen her iki sempozyumdan çıkacak bildirileri kitaplaştıracaklarını söyledi. Psikolojik Danışma, Gelişim, İletişim Uzmanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı ve sempozyuma katılan diğer akademisyenler de, bilim insanlarını bir araya getiren ve insan gibi önemli bir konuyu temel alan sempozyumu düzenleyen Başkan Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya teşekkür etti.

ŞEHRİ GEZDİLER

Kapanış programının sonunda Başkan Genç, oturum başkanlarına ve akademisyenlere katılım belgesi verdi. Sempozyumun üçüncü gününde ise yerli ve yabancı akademisyenler şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.