Parktek Otopark İşletmeciliği yetkilileri, Samsun Bölge Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi'nce Parktek hakkında verilen kararı duyurmak için basın toplantısı düzenledi. Sheraton Grand Otel Kızılırmak Salonu'nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Parktek Otopark İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Gürcan, "Daha önce Danıştay ve yerel mahkemelerce verilen kararlara rağmen, Parktek'in yasallığı tartışıldı. Son olarak verilen kararla tartışmalara son verildi. Vatandaşlar, otopark borçlarından sorumlu" ifadelerini kullandı.

AÇIKLIĞA KAVUŞTU

Genel Müdür Ömer Gürcan, itirazların vatandaş aleyhine sonuçlar çıkardığını belirterek, "Yıllardır anlatmaya çalıştığımız hususlar, Samsun Bölge Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi'nce verilen kararla açıklığa kavuştu. Söylentiler ve iddialar için son söz söylendi. Bu kararın ardından itirazda bulunan davacı ise haksız bulunarak, 3 bin lira mahkeme masrafı ödemek zorunda kaldı" diye konuştu.

KARARLARDA ÇELİŞKİ YOK

Parktek Otopark İşletmeleri Avukatı Merve Kaplan ise, "Yasal mevzuatlara uygun bir iş yapılıyor. Şimdiye kadarki kararlarda hiçbir çelişki yok. Parktek artık tartışma konusu olmaktan çıktı. Şirketimizin çağrı merkezi itirazları dinliyor. Uzlaşma sağlanamazsa dosyalar tarafıma geliyor. Biz de hukuki olarak hakkımız olan cebri icra yöntemine başvuruyoruz. Taksit kolaylığı sağlanmasına rağmen alacak tahsil edilemeyince haciz yoluna başvuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR