Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu ve Kamu Sen'e bağlı bazı sendikaların başkanları, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Kuruoğlu, 4C'den 4B'ye geçişte mağduriyet yaşandığını, hatta kazanılmış hakların da ellerinden alındığını ifade etti.

SADECE HARF DEĞİŞİKLİĞİ

30 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kamuda 4C statüsü kaldırıldığını ve bu pozisyondaki personelin 4B statüsüne geçirildiğini hatırlatan Kuruoğlu, "Bu değişiklik, maalesef alfabedeki bir harf değişikliğinden öteye geçmedi. 4C'den 4B'ye geçiş yeni haklar getirmediği gibi, mevcut hakların da kaybedilmesine neden oldu. Yapılan değişiklik ile emekli olma asgari süresini dolduranlar, kendi isteklerine bakılmaksızın re'sen emekliye sevk ediliyor. Hatta bazı kurumlarda, kararın yayınlanmasının hemen ardından asgari süresi dolanlar zorla emekli edildi. İzin konularında 4/B kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personelden farklı olmuş, özlük hakları kısıtlanmıştır" dedi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Sendikalarının konuyla ilgili itirazlarının bulunduğunu belirten Kuruoğlu, "Mezuniyet durumlarına göre görevlendirme ve ek ödeme oranı olmak üzere iki konuda Danıştay'da sendikamızın itiraz davaları devam ediyor. Çözüm basit, her fırsatta ülke refahından, adaletten, özelleştirmelerde mağduriyet olmayacağı sözü veren siyasi irade, personeline üvey evlat muamelesinden vazgeçmeli. Erken seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde, alınacak kararlarla 4C'lilerin 4B'ye geçişinde yaşanan mağduriyetler ivedilikle giderilmeli" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU