Hafta içi her akşam yayımlanan Dönence, OMÜ Tiyatro Topluluğu'nu ağırladı. 30. sanat yılını kutlayan OMÜTİT'in çıkarmış oldukları "Fanus" adlı oyunun ekibi Dönence programının stüdyo konuğu oldu. 15 Nisan'da başlayıp, 23 Nisana kadar devam edecek 24. OMÜ Tiyatro Festivali kapsamında bir araya gelen eski mezunlar, keyifli dakikalar geçirdi.

YILLAR SONRA YENİDEN

20 kişilik oyuncu kadrosundan oluşan "Fanus" adlı tiyatro oyununun yönetmeni ve yazarı da eski bir OMÜTİT'li olan Vedat Diri'nin selamlarıyla açılan yayına Genel Sanat Yönetmeni Akademisyen Kamil Sönmez, Yönetmen Özcan Gündoğdu, Yönetmen Yardımcısı Ayten Köksal, OMÜTİK Kulüp Başkanı Bekir İsotçu, Hülya Sadiye Doğan, Necmi Aslan, Ece Gündüzalp, Sema Kol Aydoğdu, Arda Yılmaz katıldı. Gecenin öne çıkan cümlesi Arda Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Bizim burada olma sebebimiz, birbirimizi ne kadar çok özlediğimizdir. OMÜTİT'in bize kazandırdığı belki de en güzel şey kolektif çalışma ruhu olmuştur" dedi.

Oyunun Genel Sanat Yönetmeni Kamil Sönmez de; "OMÜTİT 1994 yılından beri sanat icra etmekte ve çocuk oyunlarıyla köy köy, okul okul faliyet gerçekleştirmektedir. Atölye çalışmalarıyla akademik anlamda çalışmalar yürütmüş ve gücünü, 1992'den beri bir yönetim kurulu tarafından yönetilmesinden almaktadır" dedi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye'de ilk kez bir üniversitenin farklı yıllardan ve farklı bölümlerden
mezun olmuş değişik meslek grubundan pek çok eski öğrencisi öğrenciliklerinde üyesi oldukları OMÜTİT çatısı altında bir kez daha 'perde' diyecek. Yıllar sonra tiyatro sevdasıyla bir araya eski OMÜTİT üyelerinin sergileyecekleri oyunun tüm dekor, kostüm, ışık, aksesuar tasarımları yine kendileri tarafından tasarlandı. Vedat Diri'nin yazdığı, Özcan Gündoğdu'nun yönettiği "Fanus" 22 Nisan pazar günü 14:00'te Güzel Sanatlar Fakültesi OMÜ sahnesinde sahnelenecek.