Türk-İş geçtiğimiz günlerde "Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı" konulu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre; 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 663 lira, yoksulluk sınırı ise 5 bin 416 lira.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Sonuçları değerlendiren Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, "Asgari ücretin bin 603 lira olduğu bir ülkede, 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 665 lira. Asgari ücret seçim nedeniyle artırılsa da alım gücü daha da düştü. Ülkede ekonomik göstergeler, durumun daha da kötüye gideceğini işaret ediyor" diye konuştu.

ÇİFTÇİLER BANKAYA BORÇLU

Erken seçim kararının ekonomiyi düzeltmeyeceğini savunan Yılmaz, "Türkiye üzerine oynanan oyunlarla, ülkemiz fakirleştirilmeye çalışılıyor. Kadınlar iş hayatından uzaklaştırıldı. Döviz ve benzin aldı başını gitti. Türkiye gibi bir tarım ülkesinde, köyde yaşayan insan sayısı 6 milyon ise bu fakirleştiğimizin göstergesi. Çiftçilerin hepsi bankaya borçlu. Yeni bir sisteme geçince asgari ücret artacak mı, refah gelecek mi?" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ BALON GİBİ

Hükümetin ekonomide günü kurtarma çabası içerisinde olduğunu iddia eden Yılmaz, "Türkiye, alttan üstten sıkılmış bir balon gibi, bir yandan da şişiriliyor. Böyle giderse patlayacak. Ekonomi bu duruma gelince erken seçim kararı aldılar. Türkiye Cumhuriyeti 80 yılda 80 milyar dolar borçlanırken, AK Parti döneminde dış borçlanma 580 milyar dolar oldu" dedi.

Şükrü Berk ASKAR