Bafra Belediyesi ve Bafra İŞKUR Şube Müdürlüğü işbirliğinde 2018 yılının 2. Girişimcilik Eğitimi için protokol düzenlendi. Bafra Belediyesi, ilçesinde ikamet edenlerin kendi işlerini kurmaları, toplumsal hayata devletin verdiği teşviklerden haberdar olmaları için girişimcilere yönelik eğitimlere tüm hızıyla devam ediyor.

CESUR OLUN

Açıklama yapan Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'İlçemizde her ferdin eğitim talebini karşılamak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Özellikle iş bulma güçlüğü yaşayan engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayatın her alanında yer alması için tüm çabalarımızı seferber ediyoruz. KOSGEB tarafından kendi işini kurmak isteyenlere proje karşılığında 50 bin TL hibe, 100 bin TL ise geri ödemeli faizsiz kredi desteğinde bulunuyor. Girişimcilerimizin cesur olmalarını temenni ederim' dedi.

SOSYAL HAYATA KATKI

İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik ise kurslar hakkında bilgi verdi. Ergenlik, 'İŞKUR, engelli vatandaşlarımıza proje karşılığında 3 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 11 bin TL İşletme gideri desteği ve 36 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 50 bin TL destek sunuyor. Eski hükümlülere ise kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği veriliyor. Bu sayede engelliler ve eski hükümlüler, yeniden sosyal hayata katkı sağlamış olacaklar' şeklinde konuştu.