Canik Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali, muhteşem bir şekilde sona erdi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin son gününde de birbirinden değerli sanatçı ve müzik toplulukları Samsunlulara unutulmaz bir akşam yaşattı.

DİNLEYENLER BÜYÜLENDİ

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı festivalin son gününde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Ana Bilim Dalı Orkestrası, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Ezgileri Oda Orkestrası müzikleriyle adeta kulakların pasını sildi. Festivalin son bölümünde ise Ankara Türk Dünyası Topluluğu ve Nezaket Teymurova dinleyenleri büyüledi.

SOSYAL DÖNÜŞÜM

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu Koro Şefi Yavuz Özkaran'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen uluslararası festivalin sonunda ise sanatçılar ayakta alkışlandı. Başkan Genç, Festival Koordinatörü Özkaran ve misafir sanatçılara teşekkür ederek, seramikten Osmanlı kaftanı ve katılım belgesi verdi. Başkan Genç, belediye olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirterek, şehrin sadece fiziki olarak değil, kültürel ve sosyal olarak da gelişimine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.