Çabaları çok saygın


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 'Üretimin her aşamasında tarladan fabrikaya, atölyeden inşaata tüm sektörlerde büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan; alın terini, emeği ve helal kazancı yücelten işçi ve emekçilerimiz ülkemizin büyümesi ve kalkınmasına büyük katkılar sunuyor. Milletimizin müreffeh geleceği için değer üreten emekçilerimizin bu çabası şüphesiz çok saygın. En kutsal kazancın, alın teriyle kazanılan kazanç olduğunu; emekçinin hakkının alnının teri kurumadan teslim edilmesi gerektiğini öğütleyen bir inancın mensupları olarak bizler, işçi ve emekçilerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmelerine büyük önem veriyoruz. AK Parti hükümetlerimizin son 16 yılda çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri ile işçi ve emekçilerimizin birçok beklentisi karşılanmış, sorunların en aza indirilmesi noktasında ciddi bir irade sergilenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs'ın ülkemiz ve tüm dünyada toplumsal barış ve kardeşlik ortamında geçmesine, sağduyunun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. İşçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Emeğin yeri tartışılmaz


AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Köktaş mesajında şu ifadelere yer verdi: "Emekleriyle ve alın terleriyle Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan çalışanlarımızın, toplumların değerlerinin gelişiminde üstün gayreti, çalışma azmi, fedakarlıklarıyla emekçilerin ve emeğin yeri tartışılmaz. Ülkemiz de özellikle AK Parti iktidarından sonra hayatın her alanda olduğu gibi, çalışma hayatında da ciddi ve önemli gelişmelere imza atılırken, yasal düzenlemeler de tek tek hayata geçirildi. Bunlar, büyük bir toplumsal uzlaşma ve karşılıklı istişare ile gerçekleştirildi. Bu anlayışın önemli bir adımı olarak da 2008 yılında, 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanması kabul edildi ve 2009 yılında da resmi tatil olarak ilan edildi. Bu düşünceler içinde; ülkelerin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayan, çalışan, üreten, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, tüm çalışan kardeşlerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.'

Tek başına kurtuluş mümkün değil


CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Zeybek, '1 Mayıs Dünya işçilerinin, emekçilerinin birlik ve dayanışma mücadelesinin günüdür. Emekçiler, üretimden gelen güçlerini kullanarak, iyi çalışma koşullarının yanında ekonomik ve demokratik kazanımlar sağlamışlardır. 1 Mayıs İşçi Bayramı da bu kazanımlardan birisi. Emek ve demokrasi taleplerine dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 Mayıs İşçi bayramlarında çeşitli saldırılar yapılmıştır. 1977 yılında Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına yapılan saldırıda 37 işçinin hayatını kaybetmesi ve faillerin hala bulunamaması düşündürücü. Emek örgütlerinin, ekonomik, demokratik taleplerini uygarca ifade etmelerini önemsiyoruz, emekçilerin güncellenen taleplerini demokratik yollarla ifade etmelerini anlamlı ve doğru buluyoruz. CHP olarak emekçi halkımızın haklı taleplerini destekliyoruz. 1 Mayıs İşçi- Emek ve Dayanışma Bayramını; dil, din, renk, ırk, cinsiyet ve kültür farkı gözetmeksizin emeği ile yaşamlarını sürdürenlerin bayramıdır. Emekçiler, tek başına kurtuluşun çare olmadığını biliyor ve örgütlenmeye ayrı bir önem veriyor. Çalışan, üretime katkı yapan emekçilerin, bayramını kutluyorum' ifadelerine yer verdi.

Üreten ellerin yanındayız


Belediye Başkanı Osman Genç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, emekçilerin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı. Genç, 'Bugün işçinin ve emekçinin alın terinin kutsal olduğunu bir kez daha hatırladığımız çok özel günlerden birisi. Bizler, alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Yerel yönetimler olarak emekçilerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için çaba gösteriyoruz. Hayatın her alanında yaptığımız projelerimizde alın terleri bulunan, üreten emekçi kardeşlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün şehrimizde ve ülkemizde birlik ve beraberliği pekiştireceği inancıyla huzur içinde geçmesini diliyorum. Bu vesileyle başta belediye çalışanlarımız olmak üzere tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlarım" ifadelerini kullandı.


Emeğin savunucusuyuz


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yapan İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, bir ilçenin, şehrin ve ülkenin daha üretken hale gelmesinde emekçilerin alın terinin bulunduğunu söyledi. Tok, 'İlkadım Belediyesi, son taşeron yasasının ardından 836 sürekli çalışan işçi ile Samsun belediyeleri arasında ilk sırayı aldı. İlkadım'ın parlayan bir yıldız olmasında büyük rolü olan belediye çalışanlarımızın refahı için her zaman en iyi imkanları sağladım ve bundan sonrada böyle olacak. Biz, çalışanın, üretenin, çalıştığı kurumun hak ve menfaatlerini koruyan ve sahip çıkan bir anlayışın savunucusuyuz. Kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde çalışanlarımızın geniş sosyal haklara kavuşması için imkanlarımız nispetinde gereken ne varsa yerine getiriyoruz. Her geçen gün yatırım ve projelerle büyüyerek gelişen ülkemizin ekonomisinin ardında işçilerimiz yer alıyor. İşçilerimizin huzurunu ve mutluluğunu sağlamak biz yerel yöneticilere düşüyor. Personelimizin sıkıntısını dinlemek, sıkıntılarını çözüme kavuşturmak bizlerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Bu vesileyle işçinin, emekçinin ve alın terinin bayramı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Emekleri her yerde


Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Uyar, 'Bizler, alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu anlamda hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha gelişmiş, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce yaşanabildiği bir Türkiye için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer bir ifade ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan işçi bayramının, insan onuruna yaraşır bir şekilde bayram havasında, huzur, güven ve barış ortamında kutlanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması faydalı olacak. İlçemizde de temizlik hizmetinden, yol yapımına, parklar, oyun alanları, içme suyu, toplu taşıma, alt yapı hizmetleri ve birçok alanda işçilerimizin emekleri vardır. Toplumun her kesiminde üreten, geliştiren ve hizmet sunan işçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmek, haklarını savunmak amacı ile kutladıkları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı kutluyor, yaptıkları hizmete karşılık maddi bir tutarın yeterli gelmeyeceğine olan inancımla tüm emekçilerimize saygı ve şükran duygularımı sunarım" ifadelerine yer verdi.