Çocukların zihinsel gelişiminde önemi büyük olan satrancın Odunpazarı'nda yaygınlaşması için daha önce Çocuk, Halk ve Gençlik Merkezlerinde satranç eğitimleri düzenleyen Odunpazarı Belediyesi, satranç konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi, son olarak Hamamyolu Caddesi'nde Satranç Festivali düzenledi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un da katıldığı Satranç Festivaline 7'den 70'e Eskişehirliler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 160 Eskişehirlinin katıldığı Satranç Festivali'nde ayrıca satranç Ustası Hür Yasin, 20 kişi ile simültane maç gösterisi yaptı. Yasin'in 20 kişiye karşı yaptığı simültane maç, yaklaşık 4 saat sürdü.
'Bu sporda yenmekten çok düşünmek önemli'
Festivalin açılışında konuşan Başkan Kurt, 'Hür Yasin zor bir hoca onu yenmek kolay değil. Gerçi bu sporda yenmekten çok düşünmek önemli. İyi şeyler başaracağınıza inanıyorum. Eskişehir'de yüzlerce satranççıyı bir arada görmek, özelliklede sizin gibi gençleri bir arada görmek çok önemli. Umarım hepiniz büyüyecek ve Yasin Hoca gibi olacaksınız. Yasin Hür de Eskişehirli. Bu nedenle de çok memnun oldum. Hepinize başarılar diliyorum, kolay gelsin' dedi.

Hamamyolu’nda satranç festivali