İDDİALARA SERT YANIT

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sosyal medyada ve bir yerel gazetede çıkan 'Nuri Asan Tesisleri'ne dokunma Osman Genç' iddialarını basit ve saçma bulduğunu söyledi. Genç, "Bizim bu şehrin markasını daha yukarı çıkarmak için yaptıklarımız ortadayken, böyle iddialara sadece gülüyoruz. Bizim projemizde Samsunspor tesislerinin kaldırılması söz konusu olmadığı gibi geliştirilecektir. Biz rahmetli Nuri Asan'ın ve değerli futbol adamlarımızın aziz hatıralarını unutturmamak için anıt projesini ortaya koyan ve bu şehrin çocuklarının Samsunspor sevgisiyle yetişmesi için Samsunspor tarihini anlatan kitabı hazırlayan bir belediyeyiz"dedi.

TARAFTAR HERŞEYİ BİLİYOR

Başkan Genç ayrıca, "Samsunspor Anıtı ve Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabı gibi iki önemli projeyi hazırlayan birisi olarak, bu şehrin markası olan Samsunspor'u çok daha iyi yerlere gelmesini arzulamaktan başka gayemiz yoktur. Bu iddiaları ortaya atanların niyetleri bellidir. Değerli Samsunsporlu kardeşlerimizle bizim aramıza kimse giremez. Samsunspor taraftarları, bu şehrin takımı için kimin ne yaptığını çok iyi bilmektedir. Şehr-i Samsun, bu şehri Türkiye'nin bölgenin ve Türkiye'nin çok önemli merkezi yapacak bir vizyon projesidir. İddiaların aksine, proje kapsamında söz konusu alan spor aktiviteleri için ayrılmıştır"diye konuştu.

5 YIL ÖNCE NEREDEYDİNİZ?
Projenin 5 yıl önce hazırlanan kaba bir proje olduğuna işaret eden Genç, "Samsunspor'un küme düşmesi bu şehrin küme düşmesidir. Bunda sorumluluğu olanlar başta bu şehrin insanına hesap vermelidirler. Geminin batacağını anlayınca kaçanlar, sonra da sessiz kalıp saklananlar, şimdi de el altından bu tür saçma gündemler yaratarak 'bizi gizlendiğimiz yerde kimse bulmasın' çabasındalar. Ancak ne kadar saklanırlarsa saklansınlar Samsunspor taraftarı onları çok iyi biliyor. Hepsi önce adalet önünde sonra da kamuoyu vicdanında hesap vermeliler. Bu proje için madem bu kadar hassastınız, bu projeyi biz 5 yıl önce hazırlayıp duyurduğumuzda neredeydiniz?"dedi.