AK Parti Genel Merkezi'nin adayı olan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan gizli oylamayla Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı görevine getirilen Zihni Şahin, görevi devraldıktan sonra ilk canlı yayınına Haberaks TV'de katıldı. Onur Nurdemir'le Artı İfade programına katılan Şahin, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Nurdemir'in sorularını cevapladı.

PRESTİJ KAZANACAK

Samsun'un büyük imkanları olduğunu söyleyen Şahin, "Bafra ve Çarşamba ovaları gibi imkanlara sahip bir şehrin daha büyük olması gerekir. Samsun'da tarımın ekonomik katkısı çok fazla, turizmde önemli adımlar atıldı. Son kararla üniversite şehri olacağız. Dışardan gelecek insanların huzur içinde yaşayacağı bir Samsun oluşturmak boynumuzun borcu. Samsun'un geleceği aydınlık. Bugüne kadar merkez, Kavak ve Bafra'da OSB vardı. Havza'da da kurulacak. Bu yatırım, istihdamı da artıracak. Bafra'da kurulacak medikal ihtisas OSB büyük bir istihdam alanı oluşturacak. Yatırımlarla beraber göç alan bir şehir haline geleceğiz. Mediclust, şu ana kadar 86 ülkeye ihracat yapmış. Bu, milli ekonomiye büyük katkı olacak. Samsun, bu sayede büyük bir prestij kazanacak" şeklinde konuştu.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Şahin, hep birlikte çalışacaklarını belirterek, "Samsun ve milletimiz için hayırlı olsun. Önemli olan hizmeti toplumun tüm kesimleriyle birlikte yapmak. Ortak akılla tespit edilen yatırımları hep beraber devam ettiririz diye düşünüyorum. Önemli olan belediyenin imkanlarını en doğru şekilde değerlendirmek. Belediyenin imkanlarını çarçur etmeden isabetli yatırımlar yaparak, Samsun'u hakettiği yere getireceğiz. Bafra'da da bunu yapmaya çalıştım. Bafra'da hep tek ses olduk, birlikte hareket ettik. Bu anlayışı Samsun'da da devam ettirmek istiyoruz. Samsun Türkiye'nin 16. büyük şehri. Burada daha büyük birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimde tüm ilçe belediye başkanları ile birlikte hareket edeceğiz. Birlikteliği oluşturduktan sonra işler kolayca yapılacak" diye konuştu.

HEP ABİ OLARAK ANILDIM

Bafra'da uzun yıllar görev yaptığını söyleyen Şahin, "Eğitimci olmam sebebiyle 'Hoca' ve 'Abi' olarak anıldım. Makamlar geçici ama gönüllerde sevilen bir isim olarak yer almak önemli. 2009'da aldığımız görevden bugüne büyük bir kabul gördüğümü söyleyebilirim. AK Parti içerisinde de 'abi' olarak anılıyorum. Büyükşehir belediye başkanlığı için hiçbir girişimim olmadı. Ancak genel merkezden tanıdığım isimler, ilk günden bu yana ismimin geçtiğini söyledi. Bütün belediye başkanlarımız da aynı anlayıştaydı. Hepsi tebrik etti" ifadelerini kullandı.

HAKETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

Görevin tebliğ edilmesinin ardından durgunlaştığını ifade eden Başkan Şahin, "Omuzlarımda büyük bir sorumluluk hissettim. Allah inşallah mahcup etmez. Önemli olan belediyenin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, isabetli yatırımlar yapmak. Yusuf Beyle görev tebliğ edilene kadar görüşme fırsatı bulamadık. Yusuf Bey 19 yıl, 4 dönem boyunca örnek belediye başkanı oldu. Kendisi onurlandırılarak, başka bir görev verildiği için bu görevi rahat kabul ettim. Yusuf Bey'in yıllar boyunca başarılı görevlerde bulunmasını temenni ediyorum. Biz de inşallah onun bıraktığı mirası, Samsun'u hakettiği yere taşıyacağız" dedi.

SAMSUNSPOR'U KALDIRACAĞIZ

Samsunspor'un içinde bulunduğu durum nedeniyle üzüntülü olduğunu vurgulayan Şahin, "Denizli maçında çok üzüldük. Hakemlerin katliamına uğradığımızı düşünüyorum. Birçok maçta benzer sıkıntılar yaşadık. Ne olursa olsun sporcularımız Gaziantep maçını kazanmalıydı. O maç kırılma noktası oldu. Herkesin kazandığı maçı biz kaybettik. Belediye başkanları olarak bize düşen Samsunspor'u düştüğü yerden kaldırmak. Bu bizim boynumuzun borcu. Samsunspor Süper Lig'de olsa her zaman tribünler dolar" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR