Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, geçtiğimiz haftalarda kutlanan 21-28 Nisan Ebeler Haftası ile önümüzdeki hafta kutlanacak olan 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu kahvaltı programında sağlık çalışanlarıyla buluştu. Togar, Sevgi Tekkesi Sosyal Tesisleri'nde Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Emine Sehmen, hastane yönetimi ile Gazi Devlet Hastanesi'nde çalışan hemşireleri ve ebeleri ağırladı.

BÜYÜK BİR FEDAKARLIK

Başkan Togar, hemşirelerin ve ebelerin hem bireysel hem de toplumsal sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, geliştirilmesinde ve korunmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Mesleklerini büyük bir fedakarlık ve sevgisiyle yerine getiren bütün hemşirelerin ve ebelerin gününü kutlayan Togar, "Ebelik ve hemşirelik; insan sevgisiyle, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu birer meslek. Gerçekten icra ettiğiniz bu meslekler fedakarlık ve insan sevgisiyle yapılan değeri maddiyatla ölçülemeyecek kadar ulvi görevlerdir. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, fedakarlıktan uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değil. Çünkü hemşireler ve ebeler sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet veriyor" dedi.

EN ÖNEMLİ ÖĞELERİ

Başkan Togar, hemşirelerin ve ebelerin her ortamda, ister hasta ister sağlıklı olsun her yaştaki bireye, ailelere, gruplara, çocuklara ve topluluklara bakım hizmeti sunduğuna dikkat çekti. Togar, ' Ebelik ve hemşirelik bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en temel ve önemli öğelerin başında geliyor. Bu bakımı diğer sağlık çalışanları ile iş birliği içerisinde yürütürken, bizzat kendisi tarafından yürütülmesi gereken durumlarda da kendi bilgisini, deneyimini kullanır. Bugün sağlık hizmetlerinde önemli yer tutan siz değerli ebe ve hemşirelerimizi burada ağırlamaktan, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk. Ebeler ve Hemşireler Haftası vesilesiyle, her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır ve itina ile çalışan, ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde görev yapan tüm hemşirelerimizin ve ebelerimizin bir kez daha haftasını canı gönülden kutluyorum' şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Togar'ın ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Sağlık İl Müdürü Oruç Başhekim Sehmen, Başkan Togar'a teşekkür etti.