Haberaks TV ekranlarında yayınlanan ve Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılan Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Karadeniz Bölgesi'ne hizmet edecek bir afet deposunu Samsun'a kazandırmaya çalıştıklarının müjdesini vermişti. Genç, girişimler sonucunda talep edilen Bafra'daki eski tekel deposunun, Başbakanlık oluru ile Türk Kızılay Bafra Şubesi'ne tahsis edildiğini belirtti. Türk Kızılayı Bafra Şubesi tarafından talep edilen Samsun-Sinop yolu Çetinkaya mevkinde bulunan eski tekel tütün depoları Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı'nın oluru ile Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından bedelsiz olarak 49 yıllığına Türk Kızılayı'nın amaçlarına yönelik kullanılması üzerine Kızılay Bafra Şubesi'ne tahsis edildi.

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün tahsis yazısını Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel'in elinden alan Şube Başkanı Osman Genç, 'Göreve atandığımız 2009 yılından itibaren bölgemizde eksikliğini hissettiğimiz bir afet deposunu Bafra'ya, Samsun'a ve Karadeniz'e kazandırmak amacıyla 9 yıldır girişimlerimizi sürdürüyorduk. Samsun ve bölgesine oluşabilecek bir doğal afet sonucunda hızlı müdahale için bölgemizde bir afet deposu önemli bir ihtiyaç. Bunun yerine getirilebilmesi için bir yere ihtiyacımız vardı. Samsun-Sinop yolu Çetinkaya mevkiinde bulunan eski tekel tütün depolarını talep ettik. Bu süreçte özellikle Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel'in bu konuya gösterdiği hassasiyet ve özel çabaları neticesinde bu depolar bedelsiz olarak 49 yıllığına Bafra Şubemize tahsis edildi. Bundan sonraki süreçte Türk Kızılayı Genel Merkezi ile yazışmalarımızı gerçekleştirip Genel Merkezimizin de takdiri ve oluru ile inşallah Karadeniz Bölgesi'ne hizmet edecek bir afet deposunu kazandıracağız' dedi.

LOJİSTİK DESTEK İMKANI

Samsun ve bölgesinin Türk Kızılayı'nın Erzurum'da bulunan afet deposuna bağlı buluğunu ifade eden Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise, 'Samsun ve bölgemizde meydana gelebilecek olan bir afet olayı sonrasında daha hızlı ve kolay bir şekilde lojistik destek sağlanması açısından çok önemli bir hizmeti umarım bölgemize kazandırırız. Kapalı ve açık alan olmak üzere 7.449.78 m2'lik bir yeri Türk Kızılayı'nın amaç ve hedefleri doğrultusunda kullanılmak üzere 49 yıllığına bedelsiz olarak Bafra Şubemize tahsis ettik. Bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' diye konuştu.
Başkan Genç ve yönetimi, Kaymakam Türkel'e pasta keserek teşekkür etti.

Ümit CEYLAN