Genç Adım Koleji mezuniyet gecesi, öğrencilerin, velilerin ve okul idarecilerinin katıldığı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Samsun Anemon Otel'de düzenlenen programda okullarını başarıyla tamamlayan 12. sınıf öğrencileri mezuniyet belgelerini alarak kep attı.

HEYECANIMIZI ARTIRIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrencilere seslenen Okul Kurucusu Ahmet Çakan, "Sevgili gençler, yaklaşık 1.5 ay sonra gireceğiniz üniversite sınavıyla, güzel ülkemizin farklı ve seçkin üniversitelerinde, Samsunumuzu, ailemizi ve Genç Adım Koleji'ni en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphem yok. Her biriniz farklı meslek gruplarıyla vatanına, milletine hizmet edecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan sizlersiniz. Bugüne kadar binlerce öğrencimiz meslek sahibi oldu, binlercesi de ülkemiz üniversitelerinde eğitim hayatlarına devam ediyor. Bu sonuçlar bizleri eğitim sektöründe var olmalıyız dedirtiyor ve çalışma heyecanımızı daha çok artırıyor" dedi.

HER MEZUNİYET BİR BAŞLANGIÇ

Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere seslenen Okul Müdürü Turgay Artar ise, "Sevgili veliler, emanet olarak aldığımız evlatlarınızın, onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, bilgili, görgülü, yaşamı seven, sevgi dolu bireyler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecanla takdim ediyoruz. Değerli meslektaşlarım, bir anne-baba şefkati ile yaklaşıp erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz bu klavuzluk için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sevgili gençler, okula ilk başladığınız günden itibaren eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız. Bugün mezun oluyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka çıkılacak basamağın başlangıcıdır. Sizlerin, bizi ve ailelerinizi gelecek yaşamınızda en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tam" diye konuştu.

AZMİNİZİ KAYBETMEYİN

Okul Aile Birliği Başkanı Şuayip Zobalı da, öğrencilere gelecek yaşamlarında başarı dileyerek, "Sevgili öğrenciler, bugün mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki süreçte önünüze birçok engel ve olumsuzluklar çıkacak. Ama hiçbir zaman yılmayın ve azminizi kaybetmeyin. Ancak bunu yaparsanız, hayalini kurduğunuz güzel bir yaşantıya sahip olursunuz" ifadelerini kullandı.

OKUL BİRİNCİSİNE PLAKET

Konuşmaların ardından okul birincisi Miray Nur Özbay'a plaketi takdim edildi. Duygularını aktaran Özbay, "Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. 4 yıllık eğitim süreci içerisinde çok şey öğrendik. Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okuluma veda ediyorum" diye konuştu.

DEVİR-TESLİM GERÇEKLEŞTİ

Ardından mezun öğrenciler bayrak ve flamaları, önümüzdeki yıl 12. sınıfta okuyacak öğrencilere törenle teslim etti. Daha sonra gelecek eğitim-öğretim yılında Genç Adım Koleji'nde görev alacak öğretmenlere rozetleri takdim edildi. Rozet takdiminin ardından ise mezun olan öğrenciler mezuniyet belgesi ve rozetlerini aldı. Program mezuniyet pastasının kesilmesi ve kep atılması ile son buldu.

Barış BUDANOĞLU