Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü dolayısı ile Sekapark'ta anlamlı bir etkinliğe imza attı. Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi'ne katılan kadınlar ve aileleri Sekapark'ta düzenlenen festivalde bir araya geldi. Gün boyu süren ve piknik havasında geçen özel etkinlikte, anneleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yalnız bırakmadı. Başkan Karaosmanoğlu bir insanın dünyada tadabileceği en güzel mutluluğun anne olmak olduğunu vurgulayarak' Annelik kutsal bir görevdir. Annenin çocuklarını yetiştirirken gösterdiği özen de aynı değerdedir. Sizlerin yetiştirdiği vatanını, milletini seven nesiller, annelerimizin ellerinde şekillenecektir' dedi.
Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Anneler Günü Festivali'nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Öncelikle tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü'nü kutluyorum. Bir annenin bebeğini kucağına aldığında hissettiği duygu kadar, insanı mutlu eden bir şey yoktur. Evladını canım diyerek saran bir annenin sevincini tarif etmeye kalksak sanıyorum kelimeler kifayetsiz kalır, Vatanını, milletini seven, dinini, diyanetini bilen, ülkesini dünyaya öncü ve örnek etme azmiyle çalışan nesiller, siz kıymetli annelerimizin ellerinde şekillenecektir. Çocuklarınızın gelişimleri üzerindeki tüm olumlu sosyal etkiler siz annelerin en kıymetli başarısı olacaktır. Bizler; çocuklarınıza örnek olun, hem kendiniz sağlıklı ve mutlu olun hem çocuklarını hem de çevrenizi mutlu edin istiyoruz. İşte bu nedenle 'Evden Okula Haydi Anneler Spora' dedik' dedi.
Piknik havasında geçen festivalde kadınlar 20 dakikalık egzersiz yaparken, halat çekme, voleybol gibi minik ödüllü spor yarışmaları yapıldı. Anneler ve çocuklardan oluşan iki ayrı koro şarkılar söyledi. Anneler renkli görüntüler oluşturdu.

Kocaeli, Anneler Günü’nü birlikte kutladı