AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman ve Yönetim Kurulu üyeleri, seçim sürecini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Karaduman, Samsun'da 15 bin görevlinin AK Parti için seçimlerde çalışacağını söyledi.

VEKİLLERİN YÜZDE 50'Sİ DEĞİŞEBİLİR

AK Parti Samsun'dan aday adayı olan isimlerle yapılan temayül süreciyle ilgili bilgi veren Karaduman, "Temayüllerimizi tamamladık. Genel merkezimizde oluşan komisyonda da çalışmalar yapıldı. Oradaki mülakatlar da bitirildi. Onlar da raporlarını yazarak bir üst komisyona iletti. Bundan sonraki çalışmalar da Cumhurbaşkanımız başkanlığında üst komisyonda yapılacak. Seçim takvimine göre de 21 Mayıs'ta tüm listeler YSK'ya bildirilmiş olacak. Ardından 25 Mayıs'ta da genel merkezimiz tarafından milletvekili adaylarımızın tanıtım yapılacak ve çalışmalara başlayacağız. Toplam 32 gün çalışma yapılacak. Ramazan'ın ruhuna ve maneviyatına uygun çalışmalar yapacağız. Kongre sürecinde tüm Türkiye'de yönetimlerde yüzde 50'nin üzerinde değişimler oldu. Geçmiş seçimlerde de milletvekili listelerinde asgari yüzde 40'lık bir değişim olmuştur. Ben de ülke genelinde yüzde 50'lik bir değişiklik olacağını öngörüyorum ama bu her ilde olacak anlamına gelmeyebilir. Bunun takdiri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ait. Tüm aday adaylarımız bizim için değerlidir. Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği her aday bizim baş tacımız olacak" diye konuştu.

SEFER ZORUNLULUĞU

AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren 12 seçimden başarıyla çıktığını kaydeden Karaduman, "Bu başarılı çalışmaları yapan çok güçlü bir teşkilata sahibiz. Şu an üç kademede bin 83 kişilik yönetim kurulu ekibimiz var. 10 binin üzerinde sandık kurulu üyemiz, 5 binin üzerinde mahalle yönetimimiz var. 15 bin kişilik bir orduyla bu seçimleri yürüteceğiz. 24 Haziran bizim için önemli bir milat. İnşallah bu seçimden de zaferle çıkacağız. Bizim için sefer zorunluluğu var, elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

Zerrin SOMUNCU