Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, partisinin Terme, Salıpazarı, Çarşamba ve Ayvacık ilçe başkanlıklarında düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantılarına katıldı.

AK PARTİ İKTİDARI SAYESİNDE İSTİKRAR YAKALANDI

Yönetim biçimi ile ilgili geçmişte yaşanan sıkıntıların Türkiye'nin önünde engel oluşturduğunun görüldüğünü belirten Demircan, "Türkiye, parlamenter sistemle bugüne kadar arzuladığımız seviyeye yeterince ulaşamadı. Son 16 yılda AK Parti'nin tek başına iktidarı sayesinde bir istikrar yakalandı ve o sayede birtakım gelişmeler gördük. Sürekli darbeler, darbe teşebbüsleri, vesayet girişimleri ve bürokratik oligarşik engellemeler ülkenin kalkınma hızını kesti." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bir yıl önce düzenlenen halk oylaması ile parlamenter sistemin yerine cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirmek için karar verdiğini anımsatan Demircan, 24 Haziran'da yapılacak seçimle de verilmiş kararın uygulamasına geçileceğine işaret etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan şöyle devam etti:

Bu seçimde cumhurbaşkanı ile parlamentonun seçileceğini vurgulayarak, cumhurbaşkanı ile parlamentonun farklı taraftan olamayacağına dikkati çeken Bakan Ahmet Demircan, "Biz terör kuşağı ile Türkiye'nin kuşatılmasıyla karşı karşıya kaldık son iki sene içinde. Güneyimizde bir terör devleti kurmaya, bir koridorla ülkeyi kuşatmaya kalkıştılar. Eğer Türkiye'de parlamento ile yürütme arasında uyum olmasaydı... Ne dedi muhalefet? 'Afrin'e girmeyin.' Ne yapalım, Afrin'e girmeyelim, Terör devam mı etsin? O bölgeyi ele geçirsin ondan sonra bize daha büyük saldırılar mı yapsın? Aynı şekilde Fırat Kalkanı... 'Yanlış olur' denildi. Şimdi aynı şeyi düşünün. Cumhurbaşkanı farklı partiden parlamento farklı çoğunlukta olursa terör belasıyla kuşatılırken buna karşı çıkanların yine aynı şekilde karşı çıkmayacaklarını nereden biliyorsunuz? Çıkıyorlar, şu anda karşı çıkıyorlar. Şu anda yaptığımız yatırımlara karşı çıkıyorlar. 'Bunları durduracağız' diyorlar. Neyi durduracaksınız? Yol yapmışız, yapıyoruz. Bunu mu durduracaksınız? Köprü yapmışız, tünel yapmışız, yapıyoruz. Bunu mu durduracaksınız? Teröre boyun eğmemişiz, milletin başını dik tutmuşuz, terör belasının üzerine milletin gücüyle yürümüşüz. Bunu mu durduracaksınız? O nedenle bu seçim fevkalade önemli. Seçim yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir sandıkta seçecek milletimiz, öbür sandıkta da anayasa değişikliği yapabilecek çoğunluğu sağlayacak Meclisi ortaya koyacak."

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yapılan çalışmalar ve politikalarla Türkiye'nin geleceğe emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Toplantılara Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsunİl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Samsun Milletvekili adayları Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Bekir Keleş, Elif Coşkun Bilgin ve Caner Göktepe katıldı.