Samsun Kavaklılar Derneği'nin şiir dinletisi, Sedat Erdiş Hanoğlu'nun usta şairlerin birbirinden güzel Atatürk ve 19 Mayıs konulu şiirleri seslendirmesi ile sürdü. Programa sazı ve sözü ile eşlik eden Yakup Kilis ile Samsunlu Fehmi'nin Atatürk'ün sevdiği türküleri söylemesi de renk kattı.

EVRENSELLİĞE UZANMALIYIZ

Dinleti öncesi konuşma yapan Kavaklılar Derneği Başkanı Ersin Erge, 'Benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919'dur' diyen Gazi Atatürk'ün başladığı yerde; Ata'mızı ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyorum. Ulusal güvenliğimizi sağlayan kahraman Mehmetçiğimize, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. 19 Mayıs ve Atatürk Şiirleri programı için İstanbul'dan gelen tiyatrodan öğrencim, sanatçı dostum Sedat Erdiş Hanoğlu misafirimdir. Diriliş Ertuğrul, Yunus Emre, Kurtlar Vadisi şu an aklıma gelenler. Sinema tarihi açısından bunu önemsiyorum. Boynuz kulağı geçmelidir diyorum. Bizler bireysellikten ulusallığa, ulusallıktan evrenselliğe uzanmalıyız. Bunu yaparken de sanatı ve sanatçıyı her daim destekleyen ve önünü açan olmalıyız' dedi.

Programa KADEF Başkan Vekili Bayram Erişkin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, dernek başkanları, dernek üyeleri, encümen üyeleri, sanatçılar, esnafve şiir severler katıldı.