Tıbbi cihaz üretimi alanında Türkiye'nin önde gelen üretici birliklerinden biri olan Samsun Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Kümesi Derneği (MEDİKÜM), üyelerine ve sektörde bulunan firmalara yönelik iftar programı düzenledi. Kadırga Otel'deki programa katılım yoğun oldu.

ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

Programda konuşma yapan MEDİKÜM Başkan Yardımcısı Ahmet Alp Doğru, 'Samsun'da önemli işler yapan toplum örgütü olan aynı zamanda medikal aletleri üretimi yapan Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneğimizin iftar yemeğinde bulunuyoruz. Samsun Medikal Kümesi olarak, Samsun'da medikal ve tıbbi malzemelerin üretiminde gelmiş olduğumuz nokta, Mediclust Yatırım Şirketi'nin kurulmasıdır. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, MEDİKÜM, Samsun Ticaret Borsası, TEKNOPARK, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası olarak, sekiz ortaklı Mediclust Yatırım Şirketi adında kamusal bir şirket kuruldu. Hem Mediclust'ın kıymetli ortakları ile beraber hem de kendi üyelerimizle iftar yapalım istedik. Böylesine güzel bir organizasyonda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

MEDİKÜM VE MEDİCLUST

Üniversite olarak MEDİKÜM ile sıkı bir ilişki içerisinde olduklarını dile getiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran, 'MEDİKÜM'ün medical kümelenme alanında sanayi odasına başvurusunun hazırlıklarını ve danışmanlığını, TEKNOPARK içerisindeki teknoloji transfer ofisimiz ile yürüttük. Bu kümelenmenin içerisinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi de proje ortağıdır. Mediclust'ta da üniversitemiz ortak olarak yer alıyor. MEDİKÜM'ün her anlamda içerisindeyiz. Bugün de burada MEDİKÜM'ün organize ettiği iftar yemeğinde bir araya geldik ve güzel bir akşam geçirdik' şeklinde konuştu.

OKA'DAN TEŞEKKÜR

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise, 'Benim açımdan mutlu bir akşam. MEDİKÜM'ün iftarında paydaşlarımızla birlikteyiz. Bu küme ilk oluştuğundan beri MEDİKÜM'le çok yakın çalışıyoruz. 2011'den bu yana hem MEDİKÜM'ün yol haritasının oluşması hem de gelecek vizyonunun oluşması, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın doğrudan desteklemesi ile başladı. Dünya ve Türkiye'deki mevcut durumları analiz ettik ve onlara bir yol haritası oluşturduk. Bugün geldiğimiz noktada Mediclust markası oluştu. Dünya çapında kendimize marka belirleyeceğimiz medikal aletler kümesi var ve bu küme dünyada üçüncü küme olarak biliniyor. MEDİKÜM'ün düzenlediği bu programda yer almaktan mutluyuz. Bu tarz organizasyonlarda insanlar birbirlerini daha yakından tanıyor. Bizler de bu tarz organizasyonlarla bir araya gelmeleri önemsiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Mehtap YILDIZ