Samsun Haber | Samsun'da 4 yaşından itibaren resim çizmeye başlayan ve öğretmeni ile birlikte gölgelendirme sanatı adını verdikleri teknikle özgün karaketer üreten Hasan Kurt, görenleri şaşkına çeviriyor.

ÖZGÜN KARAKTERLER

Resim öğretmeni Ahmet Çolak'tan eğitim alan ve çok sayıda yarışmada birinci olan Kurt, "4 yaşından beri resim çiziyorum ve şu an 11 yaşındayım. İlk başlarda hayvanlar aleminden resimler çizerken, ailemin baskısı üzerine insan resimleri çizmeye başladım. Ardından ailemin bu baskısı beni olumlu yönde etkiledi ve özgün karakterler oluşturmaya başladım. Yarı hayvan yarı insan veya hiçbir şeye benzetilemeyen farklı karakterler ortaya çıkarıyorum" dedi.

DETAYLARA DİKKAT

Resim sanatının daha çok sayısal derslerde başarılı olan insanların tercih ettiğini düşündüğünü belirten Kurt, "Matematik, fen bilgisi gibi derslerim çok iyi. Mimar olmayı ve eğitimime yurt dışında devam etmeyi istiyorum. Annem bana hayal gücümün çok güçlü olduğunu söylerdi ve görsel zekamın farkındayım. Gördüğüm her şeye tüm detayları ile dikkat eden bir yapım var. Bu nedenle ürettiğim karakterler daha biricik oluyor" ifadelerini kullandı.

KİTAP YAZMAK İSTİYORUM

Katıldığı çok sayıda yarışmada ödüller aldığını fakat temel amacının yarışmalar olmadığını belirten Kurt, "Ahmet Çolak hocamdan aldığım eğitimi ilerleterek daha iyi noktalara getirmek adına çaba gösteriyorum. Katıldığım yarışmalarda aldığım başarılar beni mutlu ediyor fakat asıl amacım yarışmalar değil. Bir astronotun uzay gemisinin kaza yapması sonucu, hayvanların hüküm sürdüğü bir gezegene düşmesini konu alan bir çizgi roman ortaya koymayı istiyorum. Hazırladığım özgün karakterleri de bu kitapta kullanacağım" şeklinde konuştu.

Çizdiği özgün karakterleri bilgisayar ortamında kayıt altına alan Kurt, buruşturduğu kağıda yansıttığı ışığın gölgesinden, yalnızca saniyeler içinde özgün karakterler ortaya çıkarıyor.

Tayfur KARA