Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde 2015 Ekim ayında M.B.A.'nın (31) evinde yaptıkları aramada 8 adet extacy uyuşturucu hap ve 1 paket bonzai ile geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.B.A., uyuşturucuları 57 yaşındaki E.Ö.'den aldığını söyledi. Polis, bu kez E.Ö.'yü takibe aldı ve 6 gün sonra Kadıköy Mahallesi'nde yakaladı. Polisi fark eden E.Ö., elindeki poşeti yere altı. Poşette yapılan aramada 5 ayrı hap kutusu içinde farklı renklerde toplam 360 adet extacy uyuşturucu hap ele geçti.

Poliste susma hakkını kullanarak ifade vermeyen E.Ö. ve M.B.A., 6 gün arayla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcıya ifade veren E.Ö., uyuşturucu hapları kendisine M.B.A.'nın bıraktığını iddia etti.

"BEN YAPMADIM O YAPTI"

Birbirlerini suçlayan her iki tutuklu sanık hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti" suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında M.B.A., "Ben uyuşturucu ticareti yapmadım. 6-7 yıldır uyuşturucu kullanıyorum, pişmanım. Pazarda çanta satarak geçimimi sağlıyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

E.Ö. ise, "Ben yakalandığımda uyuşturucuları içmek için bulundurdum. Ben uyuşturucu ticareti yapmadım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti E.Ö.'yü 4 yıl 2 ay, M.B.A.'yı ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.