Samsun Haber | Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergin Taş, Kaymakam Vekili Fahri Onay'ı makamında ziyaret ederek, dolunun yol açtığı hasar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Vekili Onay, gazetecilere yaptığı açıklamada, dolunun ilçe merkezi ve köy iken mahalle statüsüne dönüşen yaklaşık 15 yerleşim biriminde etkili olduğunu belirterek, "İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından görevlendirdiğimiz 2 ayrı ekip mahallere giderek meyve bahçeleri ve ekili arazilerde hasar tespit çalışmalarına başladılar. Yine evlerde oluşan zararla ilgili olarak da telefon görüşmesi ile durumdan haberdar ettiğim Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bu konuda ekip göndereceğini bildirdi." dedi.

Dolu yağışından zarar gören vatandaşların bir dilekçe ile Kavak Kaymakamlığına başvuruda bulunmasını isteyen Onay, zarar gören vatandaşlar için matbu dilekçeler hazırlattığını ve bu dilekçelerin doldurulmasında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü çalışanlarının da yardımcı olduğunu kaydetti.