Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlemiş olduğu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı proje sergisine katıldı. Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Başkan Özbalcı, bilim fuarını gezerek, üretilen projeleri inceledi ve detaylı bilgi aldı.

BUNUN YOLU EĞİTİM

Fuarı ziyareti sonrası açıklama yapan Özbalcı, öğrencilerin kendi yeteneklerini geliştirerek yeni bir şeyler öğrenmesi açısından bu tür bilimsel fuarların önemli olduğunu ifade etti. Özbalcı, 'Bilim fuarlarındaki amaç; öğrencilerimize sadece tüketmeyi değil, üretmeyi öğretmek ve neler yapabileceklerini gösterip, öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp, sevdirmek. Bu kapsamda da öğrencilerimiz birbirinden ilginç ve güzel projeler hazırladı. Bugün onların sevinçlerine ortak olduk. Geleceğimizin teminatı ve aydınlık yarınları olan çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak biz büyüklerin görevi. Bunun yolu da eğitimden geçiyor' ifadelerine yer verdi.

Bilim Fuarı'na Kaymakam Emrah Uzun, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Huzurevi Müdür Vekili Hasan Kalın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Özay, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gülahmet Aydemir, İlçe Malmüdürü M. Gürsel Oktar, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.