MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay'ı ziyaret ederek ilçede bir süre önce dolu sonucu oluşan zarar nedeniyle "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Onay'dan afet hakkında bilgi alan Usta, daha sonra Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş'ı ziyaret etti.

Yaşar Doğu Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulunan Milletvekili Erhan Usta, vatandaşlarla bir araya geldi.

'KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

MHP olarak vatandaşların zararının karşılanması konusunun takipçisi olacaklarını belirten Erhan Usta, "27 Mayıs'ta ilçede dolu afeti yaşanmıştır. Hem geçmiş olsun temennisinde bulunmak hem de hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla görüşmelerimiz oldu." diye konuştu.

Kısa süreli de olsa neredeyse yumurta büyüklüğündeki dolu nedeniyle yapıların büyük zarar gördüğünü dile getiren Usta, özellikle güneş enerjisi sistemlerinde ve mantolama bulunan binaların duvarlarında zarar oluştuğunu anlattı.

VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

Araçlarda da önemli hasar bulunduğuna işaret eden Usta, şunları söyledi:

"15 köyümüzde bazı meyve ve yem bitkilerinde zarar var. Buğday, arpa gibi ürünlerde önemli bir hasar olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz. Hasardan kaynaklanan zararın bir an evvel telafi edilmesi amacıyla ilçede çalışmalar sürüyor. Tabii ki bu doğal bir afettir. Bu afetten kaynaklanan zararın giderilmesi gerekir. Bunların takipçisi olacağız. Vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız."