Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasına katıldı. Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştığı programda, Kur'an tilaveti ile gönüller okşandı. Ney dinletisi eşliğinde de izleyiciler keyifli dakikalar yaşadı. Yarışma, dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

MEST ETTİLER

Yarışma sonrası açıklama yapan Başkan Özbalcı, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin önemine değindi. Özbalcı, 'Cenab-ı Allah'ın rahmeti ile dünyaya inmiş kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim için yapılan her hizmet mutlaka çok kıymetlidir. Rabbim, eğitim gören çocuklarımızdan, öğretmenlerinden ve bu hizmete destek olan herkesten razı olsun. Evlatlarımız bugün bizleri mest etti. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz gönüllerin birincisi… Bu yarışmalar gelip geçicidir. Önemli olan Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamak' ifadelerini kullandı.

Akpınar Fen Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen liseler arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasını İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, Jandarma Komutanı J. Tğm. Mustafa Akar, İlçe Emniyet Müdürü V. İlhan Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Kemal Kaplan Huzurevi Müdürü V. Hasan Kalın, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.